Connect with us

Hirdetés

technokrata

12 ország legjobb újságíróit keresi a Siemens

FrissInfo

12 ország legjobb újságíróit keresi a Siemens

12 ország legjobb újságíróit keresi a Siemens

A Siemens Press Award 2017 témája a digitalizáció és az Ipar 4.0. Az újságírói pályázatra a közép- és délkelet-európai országokból, valamint Izraelből lehet jelentkezni. A nevezési határidő 2017. augusztus 15., a 3 nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.

Az elmúlt év sikerét követően a Siemens idén is meghirdeti regionális újságírói pályázatát. A pályázat alapelve a modern társadalom fontos témáiról tudósító újságírók elismerése és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere támogatása a teljes közép-kelet-európai régióban.

 

A Siemens Press Award-ra összesen tizenkét országból, köztük Magyarországról pályázhatnak a média munkatársai. Bárki nevezhet, aki a digitalizáció vagy a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalom témájában, akár hazai, akár nemzetközi vonatkozásában publikált a sajtóban. A publikációkat 2017. augusztus 15-ig van lehetősége benyújtania az újságíróknak. A Siemens Press Award 2017-en azonos feltételekkel vehetnek részt a 2016. október 1. és 2017. augusztus 15. közötti időszakban közzétett nyomtatott és online médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve az elektronikus médiában, tévében és rádióban sugárzott anyagok.

„Az ipari vállalatok egyre gyakrabban szembesülnek az emberek, dolgok és gépek hálózatosodásával. A digitalizáció és az ehhez szorosan kapcsolódó Ipar 4.0 a jövőben olyan új gyártási körülményeket hoz létre, amelyekben a valós és virtuális tér összemosódik. A gépek, eszközök és érzékelők globálisan kommunikálnak és információt cserélnek egymással. Ez a vállalatok számára nemcsak jelentős hatékonyságnövekedést tesz lehetővé, hanem gyorsabb, költséghatékonyabb és rugalmasabb reagálást a változó piaci körülményekre. A virtuális tér emellett egy másik fontos szerepet is nyer: olyan fejlesztési helyszín, amelyben a termékek a lehető legalaposabban megvizsgálhatók még azelőtt, hogy valóban létrehoznák azokat. Az úgynevezett „digitális iker” technológia segítségével a piacra jutási idő akár meg is felezhető. A digitalizáció egyik úttörőjeként a Siemens számára ezért fontos, hogy előtérbe állítsa és díjazza azon a média-megjelenéseket, amelyek gondos háttérmunkát követően, igényes megfogalmazásban, a társadalmi érdekeket szem előtt tartva  mutatják be ezt a fontos témát”

– mondta Katharina Swoboda, a Siemens Ausztriáért és a Közép- és Kelet-európai régióért felelős kommunikációs vezetője.

A benyújtott pályázatokat minden országban szakértő zsűri értékeli. A döntőbe az egyes országok első helyezett pályázatai jutnak, ahol egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri választja ki a régió három legkiemelkedőbb pályázatát. A közép- és délkelet-európai térség legjobb újságíróinak járó, presztízst jelentő elismerés mellett a Siemens a három nemzetközi nyertest fejenként ezer euróval jutalmazza.

A Siemens arra kéri az érdeklődő újságírókat, hogy küldjék be pályázatukat elektronikus formában a kommunikacio.hu@siemens.com e-mail címre, vagy postai úton az alábbi címre: Siemens Zrt. Kommunikáció, 1143 Budapest, Gizella út 51-57. A pályázatok benyújtásának határideje 2017. augusztus 15. A pályázat követelményeivel és feltételeivel kapcsolatban további információ a www.siemens.hu/pressaward2017 weblapon található.

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés