Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar kisdiákok a világ legjobb robotprogramozói közt

FrissInfo

Magyar kisdiákok a világ legjobb robotprogramozói közt

Robotokat programoznak, pedig a legtöbbjüknek még személyi igazolványa sincs. Két hete a világ 108 legjobb csapatából harmadik lett Amerikában egy magyar kisdiákokból álló csapat a First Lego League döntőjében.

Több, mint tizenötezer fiatal utazott április 26. és 29. között St. Louisba, hogy részt vegyen a világ egyik legnagyobb tudományos versenyén. A FIRST® Championship névre keresztelt esemény robotprogramozási és természettudományos szekciójában hazai fiatalok is indultak. Magyarországot a TövisCsapat képviselte, Európa 920 versenyzője közül jutottak be a világ 108 legjobbja közé. A döntőben, St. Louisban a harmadik helyet szerezték meg.

2017_04_28-13-39-51-1627

A verseny fő célja a jövő generációjának technikai fejlesztése volt. A digitalizáció mára a mindennapi életünk részévé vált és egyre több az olyan szakma, amely bár nem az IT szektorhoz tartozik, a munkafolyamatok elvégzéséhez érteni kell a programozáshoz is. A korai érzékenyítés az egyik legjobb módszer arra, hogy a jövő generációi élményalapú események keretében elsajátíthassák a programozáshoz szükséges gondolkodást és problémamegoldó képességet.

„A legjobb példa a korai érzékenyítésre az, hogy a résztvevő gyerekek jövőterveiben a színész és az üzletasszony mellett a szoftverfejlesztő szakma is szerepel – pontosan erre van szükség ahhoz, hogy a jövőben enyhülhessen az égető informatikushiány. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a programozás szépségeivel, tisztában legyenek vele, ez a pálya mennyire izgalmas és érdekes. Így később, a pályaválasztás során az informatikai szakmák is vonzó lehetőséget jelenthetnek számukra. Büszkén támogattuk az informatika iránt szenvedélyesen érdeklődő diákokból álló Töviscsapatot, és bízunk abban, hogy a példájuk inspiráló lesz mások számára is.”

mondta el Magyari Andrea, az NNG HR vezetője.

A versenyre való kijutás finanszírozásában a csapatot az NNG mellett a következő cégek támogatták: SAP, Fanuc Hungary, Újpest Önkormányzata, National Instruments, Balabit, OptoForce, OIKI, Countplus.

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés