Connect with us

Hirdetés

technokrata

“A jövő utcája” ingyenes kiállítás a világ legizgalmasabb fejlesztéseivel és technológiáival

FrissInfo

“A jövő utcája” ingyenes kiállítás a világ legizgalmasabb fejlesztéseivel és technológiáival

“A jövő utcája” ingyenes kiállítás a világ legizgalmasabb fejlesztéseivel és technológiáival

Április 22. és 23. között a budapesti Madách téren

Az IBM Budapest Lab és a Prezi az idei Craft szoftverfejlesztői konferencia égisze alatt április 22. és 23. között ingyenes kiállítást szervez Budapest belvárosában a technológiai újdonságok iránt érdeklődő nagyközönség számára. Hogyan változtatják meg életünket a következő évek fejlesztései? Melyek lesznek a közeljövő áttörő innovációi? A CRAFT “Street of the Future – A jövő utcája” eseményen többek között robotokkal, önvezető és önparkoló autóval, okos szemüvegekkel, és távvezérlésű okosotthonok modelljeivel találkozhatnak majd az érdeklődök.

 

A jövő utcája” interaktív rendezvény célja, hogy a régió legnagyobb szoftverfejlesztői konferenciájának témáit közelebb hozza a laikus, de a technológiai újítások iránt érdeklődő hazai közönség számára. Az eseményre látogatók megismerkedhetnek azokkal a termékekkel és megoldásokkal, amelyeken ma a legnagyobb technológiai cégek szakemberei dolgoznak, és amelyek a jövőben mindennapjaink meghatározó részévé válhatnak majd. Okosabb otthonok és városok, modern, hatékony ugyanakkor mindenki számára elérhető egészségügyi ellátás – mindezt olyan kiállítók mutatják be mint a Bosch, a Nokia, az Accenture, az EPAM, a Telenor, a Prezi vagy a Thyssenkrupp. A teljes lista az esemény oldalán megtekinthető.

“Izgatottan várjuk, hogyan fogadja majd a nagyközönség azokat az újdonságokat, amiket a CRAFT égisze alatt mutatunk be Budapesten, az IBM Budapest Lab-el közösen. A legérdekesebb és leginnovatívabb vállalatokat igyekeztünk elérni, akik már létező és tervezés alatt álló fejlesztéseket is bemutatnak majd a rendezvényen. Fontosnak tartjuk, hogy minél több innovatív, pozitív megoldást mutathassunk be mindazoknak, akiket érdekel, hogy mire számíthatunk a közeljövőben a technológia vagy akár a hétköznapok területén – az ingyenes A jövő utcája ennek hivatott helyet adni”

– mondta Faix Csaba, a Prezi nemzetközi kommunikációért felelős vezetője.

02

A szervező vállalatok arra is kíváncsiak, hogy a következő generáció hogyan látja a jövőt a tudomány és technológia szemszögéből. Ezért rajzpályázatot hirdetnek 6 és 18 év közötti fiataloknak, akik értékes nyereményekre pályázhatnak olyan kézzel, vagy számítógépes grafikai program segítségével megrajzolt művekkel, melyek megmutatják, ők milyennek képzelik el a jövőt. A legjobbakat a közönség megtekintheti majd a kiállításon. A pályázatokat mától egészen április 20-a délután 16:00 óráig várják a hello@jovoutcaja.hu címre. A rajzpályázatról további információt az esemény Facebook oldalán találnak az érdeklődők.

A szervező vállalatok saját erőforrásukat felhasználva, nonprofit formában szervezik a kiállítást, amely az idei CRAFT Software konferencia (április 25-28) kísérőeseménye. A CRAFT konferencia a közép-európai régió legnagyobb szoftverfejlesztői konferenciája, ahova idén is mintegy 40 országból több mint 2000 résztvevőt várnak a szervezők. Az idén négyéves eseményen többek között olyan szaktekintélyek adnak elő, mint Joseph Pelrine, aki az elmúlt 20 évben a világ legnagyobb vállalati segítette és segíti szoftverfolyamataik hatékonyabbá tételében, Dan North, aki a viselkedés-vezérelt fejlesztés értelmi szerzője és akinek munkáit a legnagyobb szakmai lapok dicsőítik, valamint Randy Shoup, aki több mint 25 éves iparági tapasztalattal rendelkezik és startupoktól kezdve olyan óriásvállalatok működését támogatta pályafutása során mint az eBay és a Google.

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés