Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválon való részvételre

Budapest Design Week

Esemény

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválon való részvételre

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválon való részvételre

A Budapest Design Week idén rendhagyó, hibrid formában kel életre 2020. október 1. és 11. között.

Az előző évekhez hasonlóan a szervezők idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre. A programötletekkel ezúttal díjmentesen lehet részt venni a fesztiválon, a jelentkezéseket augusztus 17-ig várják.

2020-ban 17. alkalommal, október 1-11. között kerül megrendezésre a Budapest Design Week fesztivál. Tekintettel a koronavírus-járványhelyzetre, a korábbiaktól eltérően elsősorban nem offline, hanem hibrid fesztiválként kerül megrendezésre, melynek keretében programjai jelentős része kizárólag az online térben valósul meg, néhány kiemelt esemény kivételével.  Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan a Budapest Design Week szervezői idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre. A Budapest Design Week védnöke és finanszírozója, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint szervezője, a Magyar Formatervezési Tanács számára kiemelt fontossággal bír a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása. Tekintettel a koronavírus-járványra, a védnök és a szervező a 2020-as évben a részvételhez kapcsolódó díj megfizetésétől eltekint, ezáltal is hozzájárulva a hazai designvállalkozások bemutatkozásának elősegítéséhez, valamint a kreatívipar illetve gazdaság élénkítéséhez. A programok tekintetében a Szervező nem szab tematikai feltételeket, a központi témához – Tartsd körforgásban! – való csatlakozás opcionális lehetőség.

A program idei központi témája a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A 21. század egyik legfontosabb problémája a fenntarthatóság kérdése, melynek kiemelt fontosságú aspektusa, részleges megoldási lehetősége az ’egyszerű’ újrafelhasználáson túlmutató, annál komplexebb megközelítést alkalmazó körforgásos gazdaság. A társadalmi, gazdasági és ökológiai értelemben is megkerülhetetlen kérdéskör tekintetében kiemelten fontos szerepet játszanak a designerek, hiszen a design olyan multidiszciplináris megközelítés, mely számos eszközzel hozzá tud járulni a fenntarthatóbb jövő kialakításához. A 21. századi design számos ágazata – pl. slow design, open source design, inkluzív designtörekvések, közösségi tervezés, maker movement – már napjainkban is folyamatosan új gazdasági és fogyasztási modelleket hoz létre, új alapokra helyezve a termékek előállításának folyamatát, ezáltal közreműködve egy átfogó körforgásos gazdasági modell létrejöttében.

A Szervező a beérkezett jelentkezések közül az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, relevancia és szakmai minőség szempontjait figyelembe véve választja ki azokat a Partnereket, akiknek programja 2020-ban a Budapest Design Week hivatalos programjában szerepelhet. Szervező a zsűrizés során kiemelten előnyben részesíti a kifejezetten online formátumokra (pl. élő bejelentkezés, webinar) kifejlesztett programokat.

A jelentkezéseket „Design Week Budapest jelentkezés” tárgyú emailben 2020. augusztus 17-ig várják a designhet@designhet.hu címre, a tervezett program vázlatos leírásával.

A részletes felhívás az alábbi linken érhető el: https://designhet.hu/2019/a/files/Budapest_Design_Week_felhivas_2020.pdf

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés