Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválon való részvételre

Budapest Design Week

Esemény

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválon való részvételre

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválon való részvételre

A Budapest Design Week idén rendhagyó, hibrid formában kel életre 2020. október 1. és 11. között.

Az előző évekhez hasonlóan a szervezők idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre. A programötletekkel ezúttal díjmentesen lehet részt venni a fesztiválon, a jelentkezéseket augusztus 17-ig várják.

2020-ban 17. alkalommal, október 1-11. között kerül megrendezésre a Budapest Design Week fesztivál. Tekintettel a koronavírus-járványhelyzetre, a korábbiaktól eltérően elsősorban nem offline, hanem hibrid fesztiválként kerül megrendezésre, melynek keretében programjai jelentős része kizárólag az online térben valósul meg, néhány kiemelt esemény kivételével.  Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan a Budapest Design Week szervezői idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre. A Budapest Design Week védnöke és finanszírozója, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint szervezője, a Magyar Formatervezési Tanács számára kiemelt fontossággal bír a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása. Tekintettel a koronavírus-járványra, a védnök és a szervező a 2020-as évben a részvételhez kapcsolódó díj megfizetésétől eltekint, ezáltal is hozzájárulva a hazai designvállalkozások bemutatkozásának elősegítéséhez, valamint a kreatívipar illetve gazdaság élénkítéséhez. A programok tekintetében a Szervező nem szab tematikai feltételeket, a központi témához – Tartsd körforgásban! – való csatlakozás opcionális lehetőség.

A program idei központi témája a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A 21. század egyik legfontosabb problémája a fenntarthatóság kérdése, melynek kiemelt fontosságú aspektusa, részleges megoldási lehetősége az ’egyszerű’ újrafelhasználáson túlmutató, annál komplexebb megközelítést alkalmazó körforgásos gazdaság. A társadalmi, gazdasági és ökológiai értelemben is megkerülhetetlen kérdéskör tekintetében kiemelten fontos szerepet játszanak a designerek, hiszen a design olyan multidiszciplináris megközelítés, mely számos eszközzel hozzá tud járulni a fenntarthatóbb jövő kialakításához. A 21. századi design számos ágazata – pl. slow design, open source design, inkluzív designtörekvések, közösségi tervezés, maker movement – már napjainkban is folyamatosan új gazdasági és fogyasztási modelleket hoz létre, új alapokra helyezve a termékek előállításának folyamatát, ezáltal közreműködve egy átfogó körforgásos gazdasági modell létrejöttében.

A Szervező a beérkezett jelentkezések közül az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, relevancia és szakmai minőség szempontjait figyelembe véve választja ki azokat a Partnereket, akiknek programja 2020-ban a Budapest Design Week hivatalos programjában szerepelhet. Szervező a zsűrizés során kiemelten előnyben részesíti a kifejezetten online formátumokra (pl. élő bejelentkezés, webinar) kifejlesztett programokat.

A jelentkezéseket „Design Week Budapest jelentkezés” tárgyú emailben 2020. augusztus 17-ig várják a designhet@designhet.hu címre, a tervezett program vázlatos leírásával.

A részletes felhívás az alábbi linken érhető el: https://designhet.hu/2019/a/files/Budapest_Design_Week_felhivas_2020.pdf

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés