Connect with us

Hirdetés

technokrata

Katy Perryvel nézhetjük a SpaceX űrrakéta kilövését

SpaceX

Esemény

Katy Perryvel nézhetjük a SpaceX űrrakéta kilövését

Katy Perryvel nézhetjük a SpaceX űrrakéta kilövését

A Discovery Channel ismét nagy dobásra készül

Amerika visszatérése az űrbe címmel közvetíti a Discovery Channel és a Discovery Science a Space X által létrehozott Crew Dragon űrrakéta útját a Nemzetközi Űrállomásra. 2011 óta ez lesz az első utasokat is szállító űrrakéta Amerika történetében. Hazánkban június 14-én lesz látható a történelmi esemény a Discovery Channel és a Discovery Science csatornákon.

A Discovery Channel és a Discovery Science különleges eseményre készült a hetekben: az elsők között dokumentálták, ahogy a NASA május 27-én fellőtte a SpaceX Crew Dragon elnevezést viselő űrhajóját a Kennedy Űrállomásról. Egy történelmi jelentőségű eseménynek lehetünk a tanúi: 2011 óta nem került sor olyan űrutazásra, ahol amerikai gyártmányú űrhajót használtak volna.

A műsor nemcsak a kilövés pillanatát és a megtett utat örökítette meg, hanem olyan sztárokkal elemzik benne a látottakat, mint Katy Perry, énekesnő, Adam Savage, ipari formatervező, vagy Mark Rober, a NASA egykori mérnöke. A műsor mindemellett olyan szakértőket vonultat fel, mint Mike Massimino, Karen Nyberg, Jessica Meir és K. Megan McArthur, akik asztronautaként szemlélik a történéseket. A műsorban feltűnő szakértői csapatot erősíti még Jim Bridenstine, a NASA egyik adminisztrátora, valamint egy kihagyhatatlan interjúnak is a tanúi lehetünk Chris Cassidyvel, aki jelenleg is a Nemzetközi Űrállomáson dolgozik.

A dokumentumfilm a nézőkkel együtt kíséri figyelemmel Bob Behnken és Doug Hurley útját a kilövéstől kezdve egészen a Nemzetközi Űrállomásig. A meghajtáshoz egy Falcon 9-es rakétát használtak, amely szintén a SpaceX munkája.

A dokumentumfilm a Discovery Channel és a Washington Post együttműködésének jóvoltából jött létre. A felvételeken látható egyedi tartalmak és interjúk Amerika egyik vezető újságírójának, Christian Davenportnak a közreműködésével valósultak meg, aki egyben az élő közvetítés egyik házigazdája lesz. Davenport még 2000-ben csatlakozott az újsághoz. Egyedi stílusának és megközelítéseinek köszönhetően már háromszor került a Pulitzer-díj döntősei közé, valamint több sikerkönyvet tudhat maga mögött. Davenport mellé érkezik Chris Jacobs, aki már nem ismeretlen a Discovery Channel nézői számára – számtalan eseményről tudósított korábban. És ott lesz még az Emmy-díjas David Kerley, újságíró is, akit a Kennedy Űrállomásról jelentkezik majd.

„A Discovery Channel és a Science Channel közel egy évet töltöttek azzal, hogy dokumentálják a SpaceX útját, amint Amerika első magáncégeként juttatnak asztronautákat az űrbe. Élő tartalmaink elképesztő részleteket nyújtanak a kilövés pillanatáról és olyan szakértők avatnak be a történésekbe, mint Elon Musk, a SpaceX alalpítója. A két órás dokumentumfilmben bemutatjuk mindazt a bámulatos mérnöki munkát, amely a Crew Drogon mögött áll. Nagyon izgatottak vagyunk amiért ezekben e kihívásokkal teli időkben is sikerült összehoznunk nézőinket, hogy olyan részletgazdag módon lássák a történéseket, amelyre sehol máshol nincs lehetőségük – mondta Scott Lewers, a Discovery Science tartalmakért felelős vezetője.”

A Discovery Channel és Discovery Science csatornák egy kétórás dokumentumfilmet is képernyőre tűznek NASA és SpaceX:Utazás a jövőbe címmel, amely révén a nézők megismerhetik a SpaceX munkásságát, továbbá exkluzív betekintést nyerhetnek a cég főhadiszállásába, végigkísérve azt az utat, ami a NASA-val való közös kilövéshez vezetett.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés