Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt van a táborok új generációja

peopleteam tábor

Esemény

Itt van a táborok új generációja

Itt van a táborok új generációja

Emlékszik még a régi úttörőtáboros időkre? Zánkára, Csillebércre? Vagy a vándortáborokra, amikor minden este máshol hajtottuk álomra a fejünket? Bár a felnőttek többségében ezek kellemes emlékeket idéznek fel, a mai gyerekeknek már eltérők az igényeik. Az új generáció más ingerekre, más élményekre vágyik – szerencsére ehhez megvannak a megfelelő táborok számukra.

Anno elég volt egy sátor, némi ruha és élelem, focizási vagy pingpongozási lehetőség, esetleg az elmaradhatatlan esti tollaslabdázás, és már kész is volt a tábori program! Ha még vízpart is akadt a közelben, már igazán szerencsésnek érezhette magát egy akkori táborozó gyerek. Kirándultak, számháborúztak, bogarakat gyűjtöttek, este pedig közösen tüzet raktak, és tábori dalokat énekelve sütögették a szalonnájukat, melynek zsírját kenyérre csöpögtették.

A mai ifjúság ennél már többre, izgalmasabb programokra vágyik. A természet helyett általában jobban érdekli a gyerekeket az informatika, és más közösségi élmények tartják őket izgalomban. Számukra hozta létre a PEOPLE TEAM a különböző technikai táborait.

Az utóbbi évek egyik nagy áttörése volt a drónok megjelenése és gyors elterjedése. A drónfelvételeknek elképesztő a népszerűségük – nem is csoda: onnan mutatják meg a világot, ahonnan csak keveseknek adatik meg megpillantani. Már a legkisebbek fantáziáját is magával ragadják a drónok. Éppen nekik találták ki a dróntábort, ahol a szakma legjobbjaitól kaphatnak tanácsot, és leshetik el a profik trükkjeit, valamint egy saját drónt is megépíthetnek.

A drónokhoz hasonlóan a technológia élvonalába tartozik a robotika is. Ki ne szeretne önjáró szerkezeteket létrehozni? Megismerni a robotok világát? A robotikatábor résztvevői önálló projektekben próbálhatják ki magukat, de aki szeretne, csoportban is dolgozhat.

Talán nincs is olyan gyerek, aki ne ismerné a Minecraft nevű játékot, amelynek ma is töretlen a népszerűsége. A Minecraft azzal hozta létre a videojátékozás új szintjét, hogy a felhasználó maga alkothat új pályákat. A játékkal rengetegen játszanak – nekik szól a Minecraft-tábor.

A világ változik; régen számháborúban vívtak egymással ádáz csatákat a gyerekek, ma már inkább virtuális pályákon mérik össze erejüket. De táborozni ma is szeretnek, csak rá kell érezni, mi „jön be” a srácoknak.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés