Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tinédzser jövőtervezőket keres a UPC: Nem akármilyen nyeremény várja a győzteseket

Esemény

Tinédzser jövőtervezőket keres a UPC: Nem akármilyen nyeremény várja a győzteseket

Tinédzser jövőtervezőket keres a UPC: Nem akármilyen nyeremény várja a győzteseket

A UPC Magyarország a SKOOL és a Kódgarázs szakmai közreműködésével ismét meghirdeti a Future Makers Nagydíjat.

A kétfordulós versenyre 12 és 16 év közötti diákok nevezhetnek, 3 fős csapatokban, olyan saját fejlesztésű applikációval vagy weboldallal, amelyek valamilyen, az egész társadalmat, vagy a helyi közösséget érintő problémára adnak megoldást a technológia és digitális eszközök segítségével. A győztes csapat jutalma egy írországi utazás lesz, amelynek keretében részt vehetnek a világ egyik legizgalmasabb innovációs eseményén, a dublini Coolest Projectsen.

fm_01

Világunkban számos olyan megoldatlan probléma van, melyekre a technológia jelentheti a megoldást. A Future Makers Nagydíj ezekre keresi a választ, egyúttal pedig gondolkodásra ösztönzi a fiatal tehetségeket. Hiszen a tizenéves korosztály már születése óta jól ismeri a technológiát, az őket körülvevő problémákkal pedig legalább ennyire tisztában vannak. A Future Makers 2018-as magyarországi fordulója a UPC Magyarország kezdeményezésében, a Kódgarázs és a SKOOL szakmai közreműködésével valósul meg.

A kétfordulós versenyre 12 és 16 év közötti diákok nevezhetnek, 3 fős csapatokban. A versenyzőktől olyan technológiai megoldásokat várnak, amelyek közösségi és gazdasági haszna a társadalom egésze számára fontos, és nem csupán egyének, vállalatok vagy befektetők számára. Elsősorban Scratch vagy AppInventor fejlesztői környezetben kidolgozott projektekkel, applikációkkal vagy weboldalakkal lehet pályázni. A csapatoknak azt is meg kell indokolniuk, hogy miért tartják fontosnak az adott problémát és annak megoldását egy kisebb vagy nagyobb közösség, vagy akár az egész társadalom szempontjából.

A magyar nyelven elkészített pályázatokat november 19-ig lehet beküldeni, az eredményhirdetés pedig december elején lesz. A hazai szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákat személyesen is prezentálják majd a pályázók, a győztes csapat jutalma pedig egy írországi utazás lesz, amelynek keretében részt vehetnek a világ egyik legizgalmasabb innovációs eseményén, a dublini Coolest Projectsen és ott a nemzetközi közönség előtt is bemutathatják alkotásukat.

A versennyel kapcsolatos részletes információkért és a felkészülést segítő hasznos tippekért érdemes felkeresni a www.futuremakers.hu weboldalt.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés