Connect with us
Hirdetés

technokrata

Kezdetét vette az eddigi legkülönlegesebb V4 Startup Force

startup

Startup

Kezdetét vette az eddigi legkülönlegesebb V4 Startup Force

Kezdetét vette az eddigi legkülönlegesebb V4 Startup Force

Minden eddiginél gazdagabb lehetőségekkel segíti a résztvevőket a Design Terminal régiós vállalkozásfejlesztési programja, amely 2018 óta ad lendületet magyar, cseh, lengyel és szlovák startupoknak. Összevont szemeszter indult el tegnap, a cél ismét a visegrádi térség vállalkozói, üzleti közösségének erősítése.

4 helyett 8 kétfős csapatot, tehát összesen 16 innovátort választott ki a Design Terminal, partnerszervezetei, a cseh DEX-IC, a lengyel Reaktor Warsaw és a szlovák CAMPUS segítségével. A V4 Startup Force pandémiás helyzet miatt elmaradt tavaszi etapját most együtt rendezik meg a szokásos őszivel. A résztvevők így több mentorral, motivációs előadóval találkozhatnak, több startuppal, helyi akcelerátorral, potenciális ügyféllel kerülhetnek kapcsolatba a régióból.

A V4 Startup Force célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének. Ezzel is megalapozva, hogy a legtehetségesebb cégalapítók itt építsék ki, és hosszú távon is a térségben tartsák tevékenységüket.

„A V4 Startup Force célja, hogy megerősítse a köteléket a visegrádi országok startupjai és üzleti szereplői között – mondta az online esemény megnyitóján Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője. – Összetartó közösség létrejöttét szeretnénk elősegíteni, amely képes megmutatni a globális piac számára: elég jelentősek vagyunk ahhoz, hogy hatást gyakoroljunk.”

Az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) támogatásával valósul meg. Szilágyiné Bátorfi Edit, a szervezet ügyvezető igazgatója megnyitóbeszédében hangsúlyozta:

„A visegrádi régió ötletben és kreativitásban gazdag, de kevésbé tehetséges abban, hogy ezt a világ számára is megmutassa, és a nemzetek gazdasága, az állampolgárok javára fordítsa. Szükség van azokra az alkalmakra, amelyek fiatal tehetségeket és vállalkozókat segítenek.”

Hozzátette: az IVF boldogan közreműködik a V4 Startup Force megszervezésében, hiszen a program már bizonyította, hogy a fenti törekvéseket sikeresen tudja támogatni.

A V4 Startup Force október 15-én zárul. A csapatok Budapesten, Pozsonyban, Prágában és Varsóban vendégeskednek virtuálisan a két hét alatt.

A CSAPATOK:

Lengyelország:

  • AI Factory: A cég képi analitikával képes beazonosítani a polcokon található termékeket.
  • ExChord: Nemzetközi pénzmozgásoknál képes költséghatékonyságot elérni a startup fejlesztése.

Szlovákia:

  • Sentiner: Kamerákba építhető arc- és hődetektáló rendszert fejlesztettek, mely automatikusan felismeri, ha valakin nincs maszk vagy magas a testhőmérséklete.
  • HandCubeKey: Fejlesztésük egy speciális klaviatúra fogyatékkal élőknek, mely a finommotorikus mozgás hiányára nyújt megoldást

Csehország:

  • 21 cf.factory: Mesterséges intelligencia segítségével előre jelzik a piaci változásokat, és egy folyamatautomatizáló eszközzel személyre szabott megoldásokat nyújtanak a folyamathatékonyság maximalizálásra és az energiaköltségek csökkentésére.
  • Digitoo: Könyvelők munkahatékonyságát segítik elő automatizációval.

Magyarország:

  • Briefly: Szabadúszókkal dolgozó marketing megoldásokat nyújtanak cégek számára.
  • Consolidity: Az adminisztrációval töltött órák számát csökkentik back office automatizálás segítségével.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés