Connect with us

technokrata

Melyek a közösségi irodák ismérvei?

közösségi irodák coworking

Ipar

Melyek a közösségi irodák ismérvei?

Melyek a közösségi irodák ismérvei?

A coworking egy olyan munkavégzési stílus, amely magába foglalja a másokkal megosztott munkakörnyezetet és az önálló tevékenységet egyaránt.  A szereplőket általában nem ugyanaz a személy foglalkoztatja, vagy alkalmazza. Ezt a szolgáltatást leginkább különféle háttérrel rendelkező emberek használják, akik nem a hagyományos 9-től 5-ig tartó beosztásban hisznek, hanem saját beosztásuk szerint szeretnek a leginkább dolgozni.

Az új munkavállalói generáció nagy részére jellemző, hogy nem csupán a meglévő munkák közül válogat, hanem szívesen próbálja ki magát új területeken, és ha kell, a cél elérése érdekében kockáztat is.

A közösségi irodák nem csupán a független, szabadúszó munkavállalók, de kis- vagy újonnan induló vállalkozások munkavégzése számára is ideális helyszínként tud szolgálni. Nem csoda, hiszen a coworking térben az együttműködésre és a közös gondolkodásra való hajlam igen magas és sokban különbözik a tipikus irodai élet rutinjától. Egyre több munkavállalónak van igénye alternatívára a tipikus vállalati struktúra tekintetében. A prioritás már nem merül ki a materiális javak halmozásában, sokkal fontosabb a tökéletes munkakörnyezet, a hasonló gondolkodású emberek közösségéhez való hozzájárulás és az értelmes célokhoz való tartozás. Az adott helyszínen dolgozók nyitottabbak az újításra és az izgalmas megoldásokra.

Aki valaha is járt már közösségi irodában, biztos észrevette már, hogy a tipikus irodai munkatársakkal ellentétben itt leginkább különféle háttérrel rendelkező egyéni vállalkozók, vagy szabadúszók dolgoznak egy közös irodában. Az ilyen fajta közösségi térben jóval könnyebben tudunk olyan kapcsolatokat kialakítani, amelyekre egy átlagos irodában nem biztos, hogy módunk adódna. Ahelyett, hogy véletlenszerűen választanánk egy online tanfolyamot, vagy külső szakértőt keresnénk, inkább aknázzuk ki a közösségi irodák előnyeit. Építsünk ki személyesen olyan kapcsolatokat a vállalkozó szellemű társaink körében, amelyek segítségével könnyebben vehetjük az elénk gördülő akadályokat és inspirálnak minket a kreatív munkavégzésre.

Milyen kényelmi lehetőségeket kínál egy közösségi munkaterület?

Bár az ár változhat annak függvényében, hogy milyen szolgáltatásokat veszünk igénybe, a Regus vagy a Spaces irodaházak létesítményeiben a lehetőségek határtalanok. A munkavégzés szempontjából könnyűszerrel hozzájuthatunk, a fénymásolóhoz, nyomtatóhoz, nagysebességű internethez vagy akár a tárgyalóterem használatához. A nagysebességű internet-hozzáférés segíti a gyors munkavégzést, a változatos és inspiráló környezet pedig elősegíti a kreatív gondolkodásmódot.

A Regus és a Spaces centrális irodaházai mindemellett pezsgő városnegyedben épültek fel, ahol naprakész és mosolygós recepciós kollégák, személyre szabott IT háttér és technikailag mindennel felszerelt környezet vár mindenkit, aki valami igazán nagyot szeretne alkotni!

A cikket a Spaces és a Regus irodaközpontok (IWG Group) támogatták.

További Ipar

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin