Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fenntartható tervezésükért díjazták az LG 2023-as OLED evo tévéit

oled evo

E-Környezetvédelem

Fenntartható tervezésükért díjazták az LG 2023-as OLED evo tévéit

Fenntartható tervezésükért díjazták az LG 2023-as OLED evo tévéit

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi a megkapták a Carbon Trust CO2 kibocsátás csökkentéséről és CO2 méréséről szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét is magáénak tudhatja.

Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

A Carbon Trust egy globális klímatanácsadó szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy elősegítse a “Net Zero”, azaz a nettó nulla kibocsátás felé törekvést, az SGS pedig egy vezető globális tesztelő szervezet, amely a környezeti szempontból fenntartható termékek tanúsításával foglalkozik. Mindkét intézmény a termék teljes útját ellenőrizte a gyártástól a szállításon át a megsemmisítésig.

Az LG OLED evo sorozat modelljei a kompozit szálasanyag és fém alkalmazása miatt könnyebbek és tartósabbak, a sorozat tévéi így jóval kevesebb műanyagot igényelnek, mint az azonos képernyőméretű LG LCD tévék. Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően az LG idénre 20 000 tonnával csökkentette a műanyagfelhasználását.

A kompozit szálasanyagnak köszönhetően a legújabb OLED evo sorozat egyes modelljei mintegy 20 százalékkal könnyebbek az azonos képernyőméretű LCD tévékhez képest, ezzel hozzájárulva a CO2 kibocsátás csökkentéséhez a szállítás során. Az LG OLED evo modellek, a 2023-ban megjelenő QNED tévék és a NanoCell tévék hátlapja 30 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, ezzel várhatóan csak a televíziók esetében évi 3200 tonna műanyaghulladék hasznosítható újra.

Az LG OLED tévékészülékei kevesebb alkatrészből készülnek, mint a hagyományos LCD tévék, ez az előny pedig az OLED kijelzők egyedülálló self-lit technológiájának köszönhető, amelynél önálló fénykibocsátásra képes pixelek biztosítják a megjelenített képet, így nincs szükség külön háttérvilágítási szerkezetre. A kisebb alkatrészszám azt is jelenti, hogy egységenként kevesebb erőforrásra van szükség a gyártáshoz, valamint kevesebb műanyaggal és elektronikus hulladékkal kell számolni a tévékészülékek élettartamának végén.

“Az LG OLED evo sorozatot úgy terveztük, hogy a nézők magával ragadó élményt kapjanak, emellett a termék életszakaszainak minden fázisában csökkentjük a környezetre gyakorolt hatását egy zöldebb és egészségesebb jövőt elősegítve”

– mondta Baik Sun-pil, az LG szórakoztatóelektronikai üzletág termékfejlesztési részlegének vezetője.

“Az LG az OLED tévék piacának vezetőjeként a jövőben is számos ESG-kezdeményezést fog megvalósítani és felelős gyakorlatok mentén végzi majd a tevékenységét.”

2013-as debütálása óta az LG OLED folyamatosan emelte az iparági mércét és olyan úttörő kijelzőtechnológiákat vezetett be, mint az OLED evo, valamint olyan egyedi formavilágot mutatott, mint például a világ első feltekerhető tévéje, az LG SIGNATURE OLED R, valamint az állítható íveltségű LG OLED Flex. Idén, az LG OLED 10 éves évfordulóján számos újdonsággal bővül a vállalat self-lit technológiával rendelkező tévéképernyőinek változatos kínálata, élükön a 2023-as OLED evo sorozat lenyűgöző modelljeivel. Ezek a készülékek jelenleg világszerte 125 országban kaphatók.

Az LG 11 egymást követő évben kapott helyet a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexben (DJSI World), és 2 egymást követő évben kapta meg a Korea ESG Standards Institute (KCGS) ESG értékelési és minősítési közleményében az Átfogó “A” fokozatot”.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
casio

SmartWatch

Visszatért a ’70-es évek úttörő karórája

2024. február 22. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés