Connect with us

Hirdetés

technokrata

Súlyos környezetszennyezés történt a texasi Samsung létesítményében

samsung

E-Környezetvédelem

Súlyos környezetszennyezés történt a texasi Samsung létesítményében

Kép: Dallas Morning News

Súlyos környezetszennyezés történt a texasi Samsung létesítményében

Az Austini Városi Tanács egyik környezetvédelmi tisztviselőjének, Katie Coyne-nak a jelentése szerint a Samsung helyi gyárából óriási mennyiségű vegyi anyag szivárgott az üzem csapadékgyűjtő tavába, ami az Északkelet-Austinban található Harris Branch patak egy mellékágát táplálja. A hivatalos beszámoló alapján akár 763 000 gallon, azaz mintegy 2 888 269 liter kemikáliáról (javarészt higított szulfátok és hidrogén-peroxid) is szó lehet, amely 106 napon keresztül csordogált a vízbe, gyakorlatilag teljesen elpusztítva annak élővilágát – az érintett víztömeg pH értéke az ecet szintjére süllyedt, ugyanis 3 és 4 között mérték azt.

A Samsung Austin Semiconductor szóvivője azt nyilatkozta, hogy a telephelyen raktározott szennyvíz egy része egy berendezés meghibásodásának köszönhetően jutott ki a tárolóból, ám a dolognak már megálljt parancsoltak, és felbéreltek egy specialistát annak érdekében, hogy a tisztítási procedúra minél gördülékenyebben haladjon, és “helyrehozzák” a környezetet ért károkat. A vállalat megjegyezte, hogy a dolgot csak január 14-én vették észre, és még aznap tájékoztatták a vonatkozó állami szerveket.

Időközben a nyomozással megbízott személyek igazolták, hogy a mérgező matéria valóban nem szivárog többé, és január 19-ére a mellékág savassága nagyjából visszatért a normális szint közelébe (6,7-8,5 közti pH érték). A szóban forgó szakasz mentén sem parkok, sem pedig hajléktalan táborok nincsenek, és a publikus megközelíthetősége korlátozott.  Szerencsére a Harris Branch patak fő ága megúszta a gyilkos hanyagság (?) következményeit, de a  vízgyűjtő területek védelmét ellátó osztály (Watershed Protection Department, röviden WPD) alkalmazottai heti rendszerességgel monitorozzák majd a térség paramétereit, egészen a kármentesítés végeztéig.

Forrás: ProHardver

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés