Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Samsung bejelentette fenntarthatósági törekvéseit

galaxy a bolgyóért

E-Környezetvédelem

A Samsung bejelentette fenntarthatósági törekvéseit

A Samsung bejelentette fenntarthatósági törekvéseit

A Galaxy a bolygóért kezdeményezéssel a vállalat mobilüzletágának működése és a termékeinek életciklusa is fenntarthatóbb lesz

A Samsung bemutatja a Galaxy a bolygóért fenntarthatósági felületet, amely a nyílt együttműködés és az innovatív megoldások jegyében támogatja a mobilkommunikációs üzletágat.

Ennek köszönhetően a vállalat jelentős lépéseket tehet a klímaváltozás elleni küzdelemben. A Samsung elsődleges céljait 2025-ig jelölte ki, ezekkel csökkenhet a Galaxy termékek ökológiai lábnyoma és kevesebb meg nem újuló erőforrást használnak majd a gyártáshoz.

„Hiszünk abban, hogy közös feladatunk az innovatív megoldásokkal megőrizni bolygónk egészségét a következő generációk számára. A Samsung szerepvállalása a vállalat működésével, jövőformáló tevékenységével és a világszerte megtalálható Galaxy ökoszisztéma jelentőségével arányos – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy a bolygóért egy fontos lépés a fenntarthatóbb világhoz vezető úton, amelyen nyitottan, átlátható módon, partnereinkkel együttműködve szeretnénk haladni.”

Jelentősen csökkentett környezeti terhelés 2025-ig

A fenntartható gyakorlatok kulcsfontosságúak a gyártási eljárások során, hiszen ezekkel csökkenthető a környezeti terhelés, valamint hozzájárulnak a következő generációk számára is élhetőbb jövő építéséhez. A Samsung célja, hogy a most megfogalmazott célokat 2025-ig teljesítse és ezután új, távlati célkitűzésekkel reagáljon a következő kihívásokra.  

  • Újrahasznosított alapanyagok minden új mobil termékben 2025-ig

A körkörös gazdaság előmozdítása érdekében a Samsung új, környezettudatos anyagokat alkalmaz termékeiben. Annak érdekében, hogy 2025-re minden új mobil termékében újrahasznosított anyagokat használjon, a Samsung eszközeinek sajátosságait, esztétikáját és tartósságát figyelembe véve alkalmazza a legmegfelelőbb alapanyagokat.

  • Műanyagmentes csomagolások 2025-ig

A Samsung célja, hogy 2025-ig teljesen megszüntesse az egyszer használatos műanyagok alkalmazását a termékcsomagolásokban, ezért eltávolítja és helyettesíti a legtöbb esetben használt, az eszközök csomagolásához szükségtelen anyagokat és környezettudatos megoldásokat épít be a folyamataiba.

  • Minden telefontöltő készenléti energiafogyasztása 0,005 W alá csökken 2025-ig

A Samsung az energiatakarékos technológiát helyezi előtérbe, ezzel javítja az energiahatékonyságot és csökkenti az energiafogyasztást. A vállalat az összes töltőben sikeresen csökkentette a készenléti energiafogyasztást 0,02 wattra, amely az egyik leghatékonyabb az okostelefonok piacán. Erre a fejlesztésre alapozva a Samsung célja, hogy 2025-re 0,005 watt alá csökkentse az okostelefon-töltők energiafogyasztását készenléti üzemmódban, hosszabb távon pedig nullára csökkentse ezt az értéket.

  • Zéró nem újrahasznosítható hulladék 2025-ig

A Samsung a lehető legkisebbre csökkenti a mobil munkaterületeken keletkező hulladékot, és elkötelezett amellett, hogy 2025-ig nullára csökkenti a nem újrahasznosítható hulladékok termelését. A Samsung célja, hogy globális szinten csökkentse az e-hulladék termelésének mennyiségét a termékéletciklusok optimalizálásával és a terméktervezési folyamatok javításával.

További lépések a fenntarthatóság felé vezető úton

A vállalat további lehetőségeket keres a klímavédelem terén, és nagyobb szerepet vállal a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában. A Samsung elkötelezett amellett, hogy átlátható módon számoljon be az eredményekről, valamint az iparági és egyéb partnereivel közösen haladjon a fenntarthatóság útján.

A Samsung számára kiemelten fontos, hogy élhetőbb jövőt biztosítson mind embertársaink, mind a bolygó számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy vállalaton múlik, a közös erőfeszítések pedig nem foghatók fel versenyként – mondta el Staphanie Choi, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és marketingvezetője. – Tevékenységünk minden területén törekszünk az együttműködésre, az iparági és a piaci stratégiai partnereinkkel közösen világszerte képesek vagyunk pozitív hatást elérni, az összefogással pedig még többet tehetünk a fenntarthatóbb jövőért.”

A Samsung termékeit úgy tervezték, hogy az energiatakarékos technológiával készült félvezető chipeknek, a fenntartható csomagolásnak, valamint a korábbi készülékek újrahasznosításának köszönhetően a teljes termékéletciklus alatt a lehető legkisebb terheléssel legyenek a környezetre. A vállalat fenntarthatósági törekvései a 2021-es Fenntarthatósági Jelentésben követhetők nyomon.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés