Connect with us

Hirdetés

technokrata

Technológiával a fenntarthatóságért- magyar újítók ötleteit is várja innovációs versenyén a Siemens

siemens

E-Környezetvédelem

Technológiával a fenntarthatóságért- magyar újítók ötleteit is várja innovációs versenyén a Siemens

Technológiával a fenntarthatóságért- magyar újítók ötleteit is várja innovációs versenyén a Siemens

A gazdaság zöld átalakítása, a fenntarthatóság fokozása az emberiség egyik legnagyobb és legfontosabb feladata, amelynek megoldásában a digitális technológiákra építő, közös innováció kulcsszerepet kap.

A Siemens ennek szellemében hirdette meg Technológiával a fenntarthatóságért (Tech for Sustainability) elnevezésű, globális innovációs versenyét. A startup megmérettetések legjobb hagyományaira építő kezdeményezést nyitottsága és gyakorlatiassága teszi különlegessé.

Egyetemisták, kutatók és startup cégek éppúgy indulhatnak a versenyen, mint a Siemens ügyfelei és beszállító partnerei, akik a valós életből vett, létező kihívások megválaszolásához adhatnak ötleteket. Ilyen innovatív technológiai megoldásra váró probléma például a túlfolyás kockázatának előrejelzése és elkerülése a városi csatornahálózatokban, amelyek a klímaváltozás következtében gyakoribbá váló, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék idején kapacitásuk határához érnek.

Hasonló kihívás az áramfogyasztás mintáinak pontosabb megértését segítő megoldások, valamint új modellek fejlesztése, amelyekkel jobban kiaknázhatók az okos áramhálózatok lehetőségei a szénmentes, fenntartható áramellátásra való áttérésben. De benevezhetnek az újítók olyan megoldásokkal is, amelyekkel az okosgyárak csökkenthetik szénlábnyomukat, vagy folyamataikban több mindent újrahasznosíthatnak.

A kihívások teljes listája a Technológiával a fenntarthatóságért innovációs verseny weboldalán érhető el, a szabályzattal együtt, és regisztrációt követően a pályamunkák is itt tölthetők fel 2021. szeptember 21-ig.

A legjobb ötletek gyakorlati megvalósíthatóságát a verseny következő fordulójában a pályázók mentorok támogatásával tesztelhetik. Az itt kiválasztott munkákat a versenyzők technológiai szakemberekkel közösen továbbfejlesztik, majd november 19-én élőben prezentálják a Siemens vezetőinek és iparági szakértőknek, akik döntenek a díjak odaítéléséről.

Nemcsak a versenyzőknek jelent lehetőséget a pályázat. A Siemens ugyanis a részvétel arányában technológiai adományokkal segít fejlődő térségekben.

A fenntarthatóság terén nagy hagyományokra építő Siemens nemrég jelentette be DEGREE keretrendszerét, amellyel nemcsak hosszú távú, konkrét célokat, rendszerbe foglalt és mérhető programokat jelöl ki a fenntarthatóság mindhárom – környezeti, társadalmi és irányítási – dimenziójában, hanem a fenntarthatóságot hivatalosan is stratégiájába és beruházási döntéshozatalába építi.

További információk a verseny honlapján érhetők el: https://ecosystem.siemens.com/topic/detail/initiative/124/overview

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés