Connect with us

Hirdetés

technokrata

100%-ban megújuló energiaforrásokat használ európai telephelyein a Bridgestone

megújuló

E-Környezetvédelem

100%-ban megújuló energiaforrásokat használ európai telephelyein a Bridgestone

100%-ban megújuló energiaforrásokat használ európai telephelyein a Bridgestone

A fenntartható mobilitást és korszerű megoldásokat kínáló abroncsgyártó bejelentette, hogy valamennyi európai gumiabroncs-gyára, az Európai K+F Központ és tesztpálya Rómában, a PCT-üzem Lanklaarban, a textilgyár Usansoloban és a Bridgestone EMIA brüsszeli központja is 100%-ban megújuló energiaforrásokat használ a működéséhez.

Ez a legújabb mérföldkő jelentős előrelépésnek számít annak érdekében, hogy a Bridgestone 2050-ig elérje a teljes szén-dioxid-semlegességet.

A bejelentés hatalmas előrelépésnek számít a vállalat azon törekvésében, hogy csökkentse működésének a környezetre gyakorolt hatásait: a Bridgestone Corporation elkötelezett a Párizsi egyezmény mellett, ahogy amellett is, hogy 2050-ig elérje a szén-dioxid-semlegességet. A vállalat már 2020 márciusában bejelentette, hogy az európai üzemeiben felhasznált villamos energia 90%-a megújuló forrásokból származik és továbbra is jelentős összegeket fordít termékeinek CO2-kibocsátásának csökkentésére.

A bejelentés kapcsán a Bridgestone EMIA technológiai vezetője és műveleti igazgatója Emilio Tiberio hozzátette:

„CO2-kibocsátásunk csökkentése a hosszú távú fenntarthatósági elképzeléseink egyik alappillére, így nem győzöm eléggé hangsúlyozni ennek a mérföldkőnek a jelentőségét. Ösztönző azt látni, milyen messzire jutottunk a Bridgestone hosszú történelmének egy viszonylag rövid fejezete alatt. Sokáig a 100 százalék volt a cél, de sokkal többet el lehet érni a kibocsátás csökkentésében és azon túl is. Ez az eredmény ösztönöz minket a jövőbeni céljaink elérésében.”

 

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés