Connect with us

technokrata

A Saft építi fel a legnagyobb lítium-ion energiatároló rendszert az északi országokban

saft

E-Környezetvédelem

A Saft építi fel a legnagyobb lítium-ion energiatároló rendszert az északi országokban

A Saft építi fel a legnagyobb lítium-ion energiatároló rendszert az északi országokban

Megújuló energiaforrások és Energiatárolók

A Total egyik teljes tulajdonában lévő leányvállalata, a Saft, egy három db Intensium Max 20 High Energy konténerből álló rendelést nyert meg a finn szélerőmű fejlesztő és üzemeltető, TuuliWatti vállalattól. A Lítium-Ion energiatároló rendszer egy 21 megawattos szélerőműpark frekvenciaszabályozást fogja támogatni északnyugat Finnországban. Ezenkívül optimalizálja a szél energiát, valamint biztonsági, mentési és újraindítási lehetőségeket biztosít.

A skandináv országokban a legnagyobb Lítium-Ion energiatároló rendszer, arra lett méretezve, hogy mint egy 6.6MWh-os teljesítményű energiatárolóként működjön és 15 éves élettartama alatt, 5.6 MW-os teljesítményt tudjon biztosítani a frekvenciaszabályozásoknak megfelelően. Az energiája három 2.2 MWh teljesítményű integrált konténerből származik, amelyeket a Saft telephelyén terveztek és legyártva a franciaországi Bordeaux-ban.

Tommi Riski a TuuliWatti, Portfólió Menedzsee a szerződésről az alábbiakat mondta. „A TuuliWatti célja, hogy vezető szerepet töltsön be a skandináv országokban, mint szélenergia fejlesztő és termelő. A Saft nagy energia tartalmú konténerei segítenek ezt elérni a szélenergia versenyképességének javításával Viinamaki területén. Gyors választ adnak a kihívást jelentő környezeti körülmények között, valamint az energiatárolói kapacitást biztosítanak a hálózat stabilitásához, ezzel lehetővé téve számunkra a szélerőműpark teljesítményének azonnali beállítását.”

Hervé Amossé, a Saft energiatároló rendszer ügyvezető alelnöke hozzátette: „Ez a szerződés a Saft legújabb 2019 májusában bejelentett lítium-ion energiatároló rendszerének korai kereskedelmi sikerének tekinthető. Az Intensium Max 20 HE konténerek kapacitása több mint kétszerese az előző Saft tartályok energiatároló kapacitásának, és az osztály legjobb energiatartalmát, élettartamát és garantált teljesítményét biztosítja. A Saft nagy teljesítményű energiatároló rendszerekkel kapcsolatos sikereire épít”

A Saft által elindított Intesium Max 20 High Energy, a hálózat nagy részének szól, a megújuló energiaforrások, a kereskedelmi és ipari alkalmazásoknak is, amelyek nagyszabású energiatárolási rendszer megoldásokat igényelnek kevesebb mint kétórás teljesítési idővel.

A Saftról

A Saft fejlett technológiai akkumulátormegoldásokra specializálódott az ipar számára, a tervezéstől és fejlesztéstől egészen a gyártásig, testreszabásig és a szolgáltatásnyújtásig. A Saft hosszabb élettartamú akkumulátorai és rendszerei kritikus biztonsági alkalmazásokat, tartalék energiát és meghajtást kínálnak ügyfeleink számára immár 100 éve. Az innovatív, biztonságos és megbízható technológiánk magas teljesítményt nyújt a szárazföldön, a vízen, a levegőben és az űrben is. A Saft befolyásolja az ipart és az okos városokat, miközben kritikus helyzetekben támogatást biztosít a távoli és zord környékeken a sarkkörtől egészen a Sahara sivatagig. A Saft, a Total teljes tulajdonában lévő leányvállalata, amely a legfőbb energiaszolgáltatóként üzemanyagokat, földgázt és alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiát termel és forgalmaz.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu