Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérőt kap ezer magyar háziorvos

dcont vércukormérő

e-Egészségügy

Telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérőt kap ezer magyar háziorvos

Telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérőt kap ezer magyar háziorvos

A magyar fejlesztésű készülékek mellett edukációs csomaggal és maszkkal segíti a járvány elleni védekezést a 77 Elektronika Kft.

A közelgő Diabétesz Világnap alkalmából ezer darab közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható DCont vércukormérő készülékkel gazdagodik a hazai háziorvosi ellátás a 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetően.

A 100 százalékban magyar orvostechnikai vállalat emellett edukációs és információs anyagokkal, valamint a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékével együttműködésben online szakmai továbbképzéssel is segíti a háziorvosokat.

vércukormérő

November végéig ezer magyar háziorvos kap minden eddiginél pontosabb, közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérő készüléket a 77 Elektronika Kft. adományának köszönhetően. A felajánlott Dcont vércukormérő készülékek a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) Családorvosi Tanszékével együttműködésben az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumán keresztül jutnak el az orvosokhoz országszerte. Első körben azok a háziorvosok kapják meg a modern eszközöket, akik korábban részt vettek a régió eddigi legkiterjedtebb kockázat-alapú diabetes-szűrésében, az úgynevezett FINDRISK kérdőíves vizsgálatban.

Fontos a járvány elleni védekezés

Az innovatív Dcont vércukormérő készülékek pótolhatatlan segítséget jelentenek a rendelőkben, hiszen a háziorvosoknak kiemelkedő szerepe van a cukorbetegek kiszűrésében és gondozásában, amihez elengedhetetlen, hogy pontos és megbízható adatokkal rendelkezzenek az egyes betegek vércukorszint adatairól és állapotuk esetleges ingadozásairól.

Különösen fontos ez a jelenlegi járványügyi helyzetben, mivel a diabétesszel élők esetében nagyobb a fertőzés kockázata, és a koronavírus okozta megbetegedés súlyosabb szövődményekkel járhat náluk. A vércukorszint ingadozásának elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vércukor-értékeket, és folyamatosan konzultáljanak vagy kapcsolatban legyenek orvosukkal.

Cél: az edukáció és az orvos-beteg kommunikáció segítése

Utóbbi támogatására hozta létre a 77 Elektronika Kft. 2010-ben a Dcont ® eNAPLÓ rendszert és a hozzá kapcsolódó mobilalkalmazást. Ez az orvosok és betegek számára is ingyen elérhető rendszer most minden eddiginél fontosabb támogatást nyújt a kezelésben: a betegek online rögzíthetik vércukorszint-adataikat, az elfogyasztott szénhidrátmennyiséget, a bevitt inzulin mennyiségét, valamint az általuk végzett fizikai aktivitást. A szakorvosok ezáltal gyorsan és könnyedén elemezhetik a vércukor-értékek alakulását, és annak megfelelően módosíthatják a diabéteszes betegek terápiáját – bárhol, bármikor. A most felajánlott 1000 db készülék ezzel a rendszerrel összekapcsolható, és egyben hangjelzésekkel ösztönzi a felhasználót a rendszeres mérésre.

A 77 Elektronika a Családorvosi Tanszékkel együttműködve a betegekkel leginkább kapcsolatban álló háziorvosok munkáját nemcsak eszközökkel, hanem diabétesz edukációs anyagokkal, ingyenes betegkiadványokkal, a fertőzést elleni védekezést szolgáló maszkkal, valamint a www.medukator.eu oldalon online szakmai továbbképzéssel is támogatja.

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés