Connect with us

technokrata

A brit kriptovalutás automaták illegálisak

kriptovalutás

Digitalizáció

A brit kriptovalutás automaták illegálisak

Balra egy megszokott, jobbra egy Bitcoin ATM az Egyesült ÁllamokbanFORRÁS: AFP/CHRIS DELMAS

A brit kriptovalutás automaták illegálisak

Készpénzzel vagy bankkártyával BitCoin volt vásárolható a közreműködésükkel.

Régóta borítékolható hírt kaptak pénteken az Egyesült Királyságban kriptovalutás automatákat üzemeltető cégek, a lehető leghamarabb le kell állítaniuk a gépeiket.

felszólítást a Financial Conduct Authority adta ki, ez a hatóság felügyeli a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szervezetek magatartását.

A kérdéses gépek első pillantásra hasonlóak a megszokott bankautomatákhoz, ám a segítségükkel az érdeklődők készpénz befizetésével vagy bankkártyával BitCoint vásárolhatnak a digitális pénztárcáikba, pénzváltási szolgáltatást biztosítanak.

A hatóság szerint az automaták nem felelnek meg a pénzmosás elleni szabályozásoknak, 250 font alatti készpénz befizetése esetén pedig semmiféle érdemi ügyfélazonosításra sem kerül sor. A hatóság magyarázata szerint az illegális bevételüket BitCoinba átváltani kívánók könnyedén kihasználhatják az utóbbi jellegzetességet, megbízottakon keresztül akár nagyobb összegeket is átváltathatnak anélkül, hogy felhívnák magukra a figyelmet.

Az Egyesült Királyságban jelenleg 27 vállalkozásnak van engedélye kriptovalutás szolgáltatások nyújtására, azonban semelyik sem kapott engedélyt a most betiltott automaták üzemeltetésére. Az utóbbi miatt a Gidiplus bíróságra is ment, hogy az elutasított kérelme miatt benyújtott fellebbezésének rendeződéséig továbbra is működtethesse az automatáit. A bíró elutasította a kérést, hiszen a cég semmilyen megoldást sem prezentált, hogy ebben az időszakban miként lenne képes nagy vonalakban törvényesen működtetni a gépeit.

Az FCA tájékoztatása szerint következményekre számíthatnak azon vállalatok, amelyek nem állítják le a lehető leggyorsabban az illegális automatáikat. A Coin ATM Radar adatbázisa szerint hírünk írásakor 80 ilyen gép üzemelt az Egyesült Királyságban.

Forrás: ORIGO

További Digitalizáció

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

motoros

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu