Connect with us

technokrata

December elsejéig lehet jelentkezni az ingyenes és állásgaranciát adó informatikai képzésre

PROGmasters

Digitális oktatás

December elsejéig lehet jelentkezni az ingyenes és állásgaranciát adó informatikai képzésre

December elsejéig lehet jelentkezni az ingyenes és állásgaranciát adó informatikai képzésre

Karrierváltás: december 1-ig bárki jelentkezhet a PROGmasters 2 hónapos, ingyenes IT-képzésére. A végzettek garantáltan álláshoz jutnak alkalmazás üzemeltetőként, átlagosan bruttó 450 ezer forintos kezdő fizetésért.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt az elmúlt másfél évben jelentősen megnőtt a pályaváltás, és ezzel párhuzamosan a különféle informatikai szakmák iránt érdeklődők száma.

Utóbbi persze nem meglepő, hiszen a digitalizáció felgyorsulása okán hazánkban is tovább nőtt a kereslet az informatikusokra: egy, az ITM, az IVSZ és a KIFÜ megbízásából készült idei felmérés szerint például a munkáltatók 44 ezer digitális szakembert vehetnének fel a következő két évben, ha nem kellene számolniuk az évről évre növekvő szakemberhiánnyal. Az IT népszerűsége értelemszerűen a kiemelkedő béreknek is köszönhető: egy 6 hónapos, intenzív képzés után szoftverfejlesztőként elhelyezkedve például már 4-5 év tapasztalattal is bruttó 1-1,2 millió forintot lehet keresni.

3-5 év után már üzemeltetőként is milliós fizetés járhat

Természetesen az IT-szakemberek közül nemcsak a programozók keresettek a munkaerőpiacon, hanem például az alkalmazás üzemeltetőkre is egyre nagyobb igény mutatkozik a munkáltatók részéről. A kis- és középvállalatoktól a multinacionális cégeken keresztül a közigazgatásig számos olyan szervezet van, amelynél speciális szakértelmet igénylő, komplex IT-alkalmazások futnak. Hálózati ismereteik birtokában az alkalmazás üzemeltetők a vállalat helyi, felhős, virtualizált és webes kiszolgálóinak üzembiztos működéséért, fejlesztéséért felelnek.

Az alkalmazás üzemeltetők hosszú távú perspektívája a programozókéhoz hasonlóan kecsegtető: a junior üzemeltetők 1,5-2 év után bruttó 5-600 ezer forintos fizetésre számíthatnak, ami – feltéve, hogy az adott szakember folyamatosan fejleszti tudását – nagyjából 3-5 év után megduplázódhat, így elérheti a bruttó 1-1,2 milliós szintet, míg a seniorok fizetése akár bruttó kétmillió forint körül is alakulhat.

December 1-ig lehet jelentkezni a 2 hónapos, ingyenes alkalmazás üzemeltető képzésre

Jól mutatja az üzemeltetők iránti piaci keresletet, hogy a cégek akár a leendő munkavállalóik képzésének költségeit is hajlandóak finanszírozni. A PROGmasters így januárban a partnercégei által ösztöndíjas finanszírozási formában támogatott, ennek köszönhetően a résztvevők számára teljesen díjmentes alkalmazás üzemeltető képzést indít 20 fő számára. A 2022. január 3-án induló, 2 hónapig tartó és hétköznapokon 9-17 óra között zajló tanfolyamra a szabad helyek függvényében, de legkésőbb december 1-ig bárki jelentkezhet.

A sikeres felvételihez sem diplomára, sem a felhasználói szintű informatikai ismereteknél mélyebb előképzettségre nincs szükség, ugyanakkor elvárt a legalább középfokú, aktív angol nyelvtudás. A jelentkezők közül a PROGmasters egy online kompetencia-teszt és egy angol szintfelmérő, majd egy HR interjú és egy Assessment Center segítségével választja ki a képzés résztvevőit.

A képzést elvégzők garantáltan álláshoz jutnak, átlagosan bruttó 450 ezres fizetésért

Az alkalmazás üzemeltető képzés résztvevői megismerik többek között az operációs rendszerek felépítését és működését, továbbá a különféle IT-technológiákat, illetve a virtualizációs és felhő alapú technológiákat, emellett elsajátítják a nagyvállalati alkalmazásfejlesztés gyakorlatát, az automatizációhoz szükséges script nyelv- és keretrendszert, valamint az adatbázis-kezelés alapjait is. A PROGmasters a 2 hónapos képzés során a meghatározó IT vezetői alapkészségekkel is felvértezi a résztvevőket.

A képzést elvégző maximum 20 fő garantáltan álláshoz jut majd üzemeltetőként, ezt a PROGmasters a résztvevőkkel kötött felnőttképzési szerződésben is vállalja. Ez alapján a végzetteket a PROGmasters a képzés után legfeljebb 3 hónapon belül elhelyezi a partnercégeinél, méghozzá átlagosan bruttó 450 ezer forintos kezdő fizetésért.

A 2016-ban alapított PROGmasters programozóiskola és IT képzési központ főként a 25-40 éves, munkatapasztalattal már rendelkező karrierváltók számára kínál intenzív és gyakorlatorientált – elsősorban szoftverfejlesztő és tesztelő – képzéseket. A PROGmasters tanfolyamait az elmúlt években több száz diák végezte el, és az iskola az állásgarantált képzésein résztvevők 98 százalékát elhelyezte informatikusként a partnercégeinél, ráadásul az öt éve végzettek háromnegyede már minimum bruttó egymillió forintot keres.

További Digitális oktatás

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu