Connect with us

technokrata

Keresztféléves képzések indulnak a MATE-n

MATE

Digitális oktatás

Keresztféléves képzések indulnak a MATE-n

Keresztféléves képzések indulnak a MATE-n

Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik keresztféléves képzésekre jelentkeznek.

A MATE kizárólag mesterképzéseket hirdet ebben a felvételi időszakban a továbbtanulni vágyók számára, akik az ország egyik legnagyobb egyetemének zöld campusai közül választhatnak november 15-ig. Hogy miért éri meg továbbmenni, mutatjuk.

Miért jelentkezz mesterképzésre?

Az alapképzés elvégzését követően új kapuk nyílnak meg. A jövő kulcsa a te kezedben van, ahogy a döntés is. Az Egyetemen rengeteg elsajátításra váró ismeretanyag, támogatás vár, ami a fejlődés lehetőségét biztosítja. A munkaerőpiacon jól hasznosítható a tudás, a mesterképzéstől pedig már csak egy lépés a doktori cím. A karriered egyik legfontosabb építőkockája az MA/Msc lehet.

Érvek a mesterképzés mellett

Bár az alapdiploma egyes területekre elegendő, szuper pozíciókat lehet betölteni vele, a mesterdiploma magasabb szintekre vezet. Bizonyos pozíciókhoz, tudományos munkavégzéshez, a vezetői státusz elnyeréséhez ma már sok esetben elengedhetetlen a megléte. A mesterdiploma birtokában magabiztosabban tervezhetsz, ha komolyabb ambícióid vannak.

Komoly tudásra tehetsz szert

A mesterképzés lehetőséget nyújt arra, hogy mélyebb ismereteket szerezz egy adott területről. Beleáshatod magad a részletekbe, az elméleti háttérbe, szélesítheted a tudásodat és új ismereteket szerezhetsz. Amellett, hogy komoly tudásra teszel szert, bővítheted kapcsolataidat, olyan szektorokra is rálátásod nyílik, amelyek előtte rejtve voltak.

Doktori fokozat előtt egy lépéssel

Ha doktori képzésen szeretnél tanulni, annak előfeltétele a mesterdiploma.  A PhD tanulmányok alatt egy adott tudományterület szakértőjévé válhatsz, a képzésre azonban csak akkor juthatsz be, ha előtte a tudományágba passzoló mesterfokozatú diplomát szerzel.

Kövesd figyelemmel a MATE internetes felületeit, és tudj meg mindent a mesterképzésekről, a felvételi eljárásokról, a legfontosabb határidőkről és az induló szakokról!

További Digitális oktatás

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu