Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a CodeGirl ösztöndíjprogram kifejezetten hölgyeknek

codergirl

Digitális oktatás

Indul a CodeGirl ösztöndíjprogram kifejezetten hölgyeknek

Indul a CodeGirl ösztöndíjprogram kifejezetten hölgyeknek

A Codecool nem csak Európában terjeszkedik folyamatosan, de itthon is azon dolgozik, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye a színvonalas IT oktatást. Mostantól a helyhez kötöttség sem jelenthet akadályt, hiszen az állásgarantált, utólag is fizethető full stack fejlesztő kurzusuk is elérhetővé vált online. Az új, kifejezetten nőknek szóló ösztöndíjuk pedig a sztereotípiák leküzdésében segít, abban, hogy még több, az IT világa iránt érdeklődő nő és lány vágjon bele bátran a programozásba.

A Codecoolnak már 4 európai fővárosban van iskolája, ahol eddig is elérhető volt junior IT pozícióra felkészítő, állásgarantált, utólag is fizethető egyéves programozó kurzusuk. Viszont sok vidéki érdeklődő nem tudta megoldani a bejárást vagy a költözést, és ezért nem volt lehetőségük belevágni a tanulásba. Mostantól azonban már a távolság sem akadály, mert elindult az állásgaranciás full stack fejlesztői kurzusuk teljesen online változata is.

A Codecool mindig is igyekezett élen járni a piacon abban, hogy megkönnyítse a diákok életét.

„Folyamatosan figyeljük, hogy milyen módon tudjuk könnyebbé tenni a tanulók életét a képzéseinken, sőt azután is. Ezért vezettük be többek közt az állásgaranciát és az utólagos fizetés lehetőségét. Ezért kardoskodtunk a diákhitel-konstrukciók kiterjesztése mellett, és ezért keressük olyan szolgáltatók partnerségét, akik kedvező áron juttatják tanulóinkat telekommunikációs eszközökhöz”

– mutat rá Boda József, a Codecool társalapító-ügyvezetője.

Tavaly tavasszal, amikor az oktatási intézmények egyik napról a másikra, kényszerből és ideiglenes megoldásként váltottak távoktatási modellre, a céljuk a hallgatói elkötelezettség és az oktatás minőségének fenntartása volt. Mára viszont a hibrid és a teljesen online oktatások ugyanolyan népszerűek lettek, mint a tantermi kurzusok.

A Codecool időközben kidolgozta egyéves full stack fejlesztői kurzusának kizárólag online teljesíthető változatát, amely egyrészt ugyanúgy állásgaranciával és utólagos fizetési lehetőséggel jár, másrészt ugyanazt a minőséget és élményt hozza, mint a tantermi változat.

„Fontos, hogy az online képzésben résztvevők ugyanolyan motiváltak maradhatnak, ugyanúgy megkapják a támogatást, amikor kérdésük van, ugyanolyan mentorálásban részesülnek, mint a tantermiek. A professzionális támogatási rendszernek és a Codecool módszertannak köszönhetően ez a képzési forma össze sem vethető a neten fellelhető oktatóvideókkal és a megszokott online tananyagokkal”

– magyarázza Boda József.

A Codecool online kurzusai mindenki számára elérhetőek az egész országban, földrajzi távolságtól és korlátozásoktól függetlenül.

„Nem tudhatjuk előre, de meglehet, hogy a személyes tanulásra vonatkozó korlátozások idén is meghosszabbodnak. Ezért is fontos volt nekünk, hogy folyamatosan inspiráló és eredményes távoktatást tudjunk biztosítani, bárki számára”

– mondja Boda.

Az online oktatás iránt érdeklődők mellett a nők számára is szeretné még inkább elérhetővé és vonzóvá tenni kurzusait a Codecool. 2021 őszén elindítja a nőknek szóló, CoderGirl fantázianevű ösztöndíj-programját is, melynek keretén belül kétféle kurzus elvégzését kínálja ingyenesen. Az egyik a már említett egyéves, állásgaranciás full-stack fejlesztő képzés – online és offline formában is. A másik az új, féléves, Kiberbiztonsági szakértő képzésük.

A Kiberbiztonsági szakértő kurzuson a világ egyik legkeresettebb szakmáját tanulhatják a CoderGirl ösztöndíjat elnyerő lányok. Az adat- és információbiztonság mindig is kiemelten fontos terület volt az IT-n belül, de a világjárvánnyal együtt megszaporodott kibertámadások miatt mára még inkább az lett. Ez a tudás kifejezetten jövőbiztos és jövedelmező karriert biztosít etikus hackerként, például az ilyen támadásokra kifejezetten érzékeny banki, biztosítási és telekommunikációs szektorokban.

A 6 hónapos, teljesen ingyen elvégezhető képzésre a jelentkezők közül a legmotiváltabb és legrátermettebb nők és lányok kerülhetnek be, és őket a végén a Codecool garantáltan el is helyezi junior kiberbiztonsági szakértőként az egyik partnercégénél. Kizárólag olyan érdeklődőket várnak tehát, akik mindenképpen igénybe szeretnék venni az állásgaranciát.

A CoderGirl ösztöndíjat emellett havonta egyszer a Codecool full stack fejlesztő képzésén kezdő lányok közül is elnyerheti az adott hónapban legeredményesebb jelentkező. Az ösztöndíj programba bekerülőknek utólag sem kell fizetniük a kurzusért, tehát mikor megkapják első junior fejlesztő állásukat, és elkezdik új karrierüket, nem kell fizetésükből a tandíjukat törleszteniük, hanem az egészet arra fordíthatják, amire szeretnék.

A CoderGirl programtól a Codecool azt várja, hogy még több nő számára lesz vonzó az IT karrier lehetősége. Akár olyanoknak is, akik nem feltétlenül elégedetlenek a mostani munkahelyi vagy képzettségi viszonyaikkal, de a karrierváltással akár kedvezőbb anyagi helyzetbe is kerülhetnének egy hosszú távon ígéretes és jövedelmező szakmában.

“Nemtől függetlenül mindannyiunkban megvan a motiváció arra, hogy tanuljunk, kiteljesedjünk és alkossunk. Mindenkinek egyéni erősségei vannak, de a nőkben általában megvan az intuíció, a kreativitás és az empátia ereje, amitől kiemelkedőek lehetnek egy olyan területen, amelyet jelenleg nem ezek az erők uralnak. Hiszek benne, hogy a nők a tech iparban hamarosan nagy számban jelen lesznek. Csak egy kicsit erőteljesebben kell megmutatnunk a lányoknak azt, ami számunkra ma már egyértelmű: bennük is megvan minden ahhoz, hogy sikeresek legyenek bármilyen tech területen”

– állítja  Ferenczy Anna, a Codecool marketing igazgatója.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés