Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az idei felvételi miatt sem panaszkodhat az ELTE Informatikai Kar

elte

Digitális oktatás

Az idei felvételi miatt sem panaszkodhat az ELTE Informatikai Kar

Kép: ELTE

Az idei felvételi miatt sem panaszkodhat az ELTE Informatikai Kar

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció további erősödéséről szólnak

A Kar a most zárult rendes felvételi eljárásban összesen 946 főt vesz fel eljárásban, a tavalyi 912 fő helyett.

Ebből 521 fő szeptemberben a budapesti programtervező informatikus alapképzés nappali tagozatán kezdheti meg tanulmányait. Itt a tavalyi 395-ről 411-re nőtt a bejutáshoz szükséges pontszám, ami országosan a legmagasabb a programtervező és mérnökinformatikus szakok körében.

Az ELTE szombathelyi programtervező informatikus BSc képzésére a harmadik legmagasabb, 354-es ponthatárral lehetett bekerülni, évről évre emelkedő létszámmal, idén 42 fő nyert felvételt.

Korábbi évekhez hasonlóan magas felvételi ponttal (313 pont) a legjobb szombathelyi diákok jutottak be az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gyakorlatorientált gépészmérnök képzésére.

Összességében az ELTE szombathelyi képzési helyszínén ebben az évben az informatika képzési területre 62 fő került be, (közülük 8-an angol nyelven tanulnak majd programtervező informatikus mesterszakon).

Az Informatikai Kar által kínált intelligens rendszerek szoftvereinek tervezésére felkészítő autonómrendszer informatikai MSc-t kétszer annyian kezdik meg, mint a korábbi években (15 fő), akárcsak a programtervező informatikus mesterszakunkat (142 fő).

Informatika tanár szakon a tavalyihoz képest kétszer annyian, a 350-es ponthatárt elérve 30-an kezdhetik meg majd tanulmányikat.

Az idei felvételi pontszám emelkedés azt igazolja, hogy az informatika területén tanulni vágyó fiatalok nagyra értékelik az ELTE Informatikai Kar biztos elhelyezkedést és a nemzetközi szinten is versenyképes, kettős diplomás mesterképzéseit.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés