Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szinte az összes felsőoktatási intézménytől egyidőben lehet érdeklődni az online térben

online

Digitális oktatás

Szinte az összes felsőoktatási intézménytől egyidőben lehet érdeklődni az online térben

Szinte az összes felsőoktatási intézménytől egyidőben lehet érdeklődni az online térben

Január 21-23. között tartják a virtuális Educatiot, felsőoktatási tanulmányokra jelentkezni február 15-ig lehet

A korlátozások miatt online platformra költözött a továbbtanulók nagyrendezvénye, ám mint azt a szervezők mondják, ez a kihívás egyben új lehetőségeket is hoz.

A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21-23. között rendezik meg, a megvalósítás céljából egy úttörő, többnyelvű virtuális expo programot hoztak létre. Az eseményen egyszerre 51 felsőoktatási intézménytől szerezhetnek be információkat az érdeklődők, amely minden bizonnyal elősegíti a továbbtanulás döntéskörét február 15-ig.

Nemrégiben indult el a regisztrációs lehetőség, de már most több ezren jelezték részvételi szándékukat az Educatio kiállításra. A szervezők a rendszer befogadóképességét szem előtt tartva, naponta két idősávban (egy délelőtti és egy délutáni időintervallumban) biztosítják a belépést. A rendezvény minden látogató számára ingyenes.

„Szinte az összes hazai egyetem, illetve felsőoktatási intézmény egyszerre jelenik meg csütörtöktől szombatig az online térben, gyakorlatilag olyan, mintha egy óriási nyílt napot tartanánk. Ráadásul idén utazási nehézségek sem állnak az érdeklődők útjába, az otthon kényelméből tud bárki tájékozódni az őt érdeklő továbbtanulási lehetőségekről. 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd meglátogatni”

tájékoztatott Maszlavér Gábor főszervező.

A kiállítók soraiban megjelennek továbbá felnőtt- és szakképző helyek, nyelvtanulási és ösztöndíj programok, diákmunka közvetítők, állami nagyvállalatok és multinacionális cégek is.

Az Educatiora látogatók az egyetemek képviselőivel, azaz intézményvezetőkkel, tanárokkal és diákokkal több szinten is kommunikálhatnak: a legtöbb standon meghatározott ütemben tájékoztató fórumot tartanak, de privát kérdésekre is biztosítanak lehetőséget live-, illetve videochat alkalmazást használva. A kiállítók a leggyakrabban megjelent kérdésekből és az azokra adott válaszokból (Q&A) összeállítást jelenítenek meg az üzenőfalon. A már megszokott színpadi előadások sem maradnak ki a programból, így érkeznek a legfrissebb hírek felvételiről, pontszerzési lehetőségekről, vagy éppen az e-felvételi rendszer használatáról.

Regisztrálni a rendezvény közben is lehet, azonban érdemes ezt már előtte megtenni, mert a rendszer leterheltsége esetén kérdésessé válhat az újonnan érkezők bejutása. A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentumként.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés