Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes oktatási szoftverrel segíti a digitális oktatást a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó

mozaik

Digitális oktatás

Ingyenes oktatási szoftverrel segíti a digitális oktatást a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó

Ingyenes oktatási szoftverrel segíti a digitális oktatást a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó

A Vodafone és a Mozaik Kiadó március óta azon dolgozik, hogy támogassa a diákokat és pedagógusokat a digitális oktatásra való átállásban.

A két cég most újabb segítő intézkedést jelentett be: a tanév végéig ingyenes mozaBook hozzáférést és 5 szabadon választható digitális könyvet biztosít a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő mintegy 45 kistérségi iskola, összesen 1400 pedagógusa számára. Ezáltal ezekben a hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskolákban 13 000 diák tapasztalhatja meg a minőségi digitális oktatást – legyen szó akár tantermi, akár távoktatásról.

A Vodafone Magyarország és a Mozaik Kiadó március óta közös célkitűzésének tekinti, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassa a digitális oktatást támogató eszközöket és segítse azokat, akik számára nehezebben megoldható az otthoni tanulás. A Mozaik Kiadó a tavalyi év során több alkalommal is ingyenesen elérhetővé tette általános- és középiskolásoknak szóló médiatárát és könyveit, amelyet a Vodafone Magyarország hálózatán adatforgalom használata nélkül lehetett igénybe venni.

A Vodafone és a Mozaik Kiadó emellett 2020 októberében bevezette a Digitális Oktatás Csomagokat, amelyekkel az általános és középiskolás fiataloknak nyújtanak hozzáférést interaktív oktatási tartalmakhoz és könyvekhez. A szolgáltatás az otthoni tanulást és a digitális készségek fejlesztését kívánja segíteni.  A piacon egyedülálló konstrukcióval a szülők már havonta egy ebéd árának megfelelő összegért korlátlan hozzáférést kérhetnek gyermeküknek a Mozaik Kiadó digitális oktatási platformjához, melyen több ezer digitális oktatási tartalom érhető el. A Vodafone-nál 750 forintos havidíjjal elérhető Digitális Oktatás Csomag Alap mindamellett, hogy korlátlan hozzáférést biztosít ehhez az oktatási felülethez, 1 szabadon választott digitális könyvet is tartalmaz. A nagyobb csomagban, 2490 forintos havidíjért pedig 5 digitális könyv választható a választott évfolyam oktatási kiadványai közül.

A Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó most azért fogott össze, hogy a digitális oktatási tananyagok azokba a térségekbe is eljuthassanak, ahol nehezebben megoldható a digitális oktatás és adott esetben az otthoni tanulás. Az együttműködés keretében a Vodafone Alapítvány Digitális Iskola Programjában résztvevő közel 45, jellemzően kistérségi, hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskola összesen 1400 tanára igényelhet ingyenes hozzáférést a Mozaik Kiadó könyveihez és oktatási szoftveréhez, a mozaBookhoz.

„A tavalyi évben a távoktatásra való átállás és az otthoni tanulás korábban nem tapasztalt kihívások elé állította a pedagógusokat, a szülőket és a diákokat. Mindez még nagyobb nehézségeket jelentett a kistérségekben működő iskolákban. A Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó nekik szeretne segítséget nyújtani az ingyenes mozaBook hozzáféréssel, hiszen egyik legfontosabb alapelvünk, hogy a minőségi oktatás minden gyereknek jár, ezt pedig minden tőlünk telhető módon igyekszünk támogatni, segíteni. Bízom benne, hogy a Digitális Iskola Programban résztvevő iskolák tanárai számára felajánlott kedvezmény segítséget jelent majd mind a tantermi, mind a távoktatás során”

– mondta el Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány főtitkára.

Az interaktív táblára és tanári számítógépre optimalizált mozaBook oktatási szoftver nagy előnye, hogy egyaránt alkalmazható tantermi és otthoni környezetben. Tantermi környezetben a tanár látványos, interaktív elemekkel és 3D-s jelenetekkel színesített prezentációkat mutathat be az interaktív táblán, míg távoktatás esetén otthonról is megtervezheti az órákat és meg is tudja tartani azokat a mozaBook segítségével. A rendszer digitális könyvei a nyomtatott oktatási kiadványok szöveges és képi anyagát interaktívan használható 3D-modellekkel, videókkal, feladatokkal és tematikus eszközökkel teszik érdekesebbé. A mozaBook-on túl a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó 5 szabadon választható digitális könyvet is biztosít az tanároknak. A kedvezménnyel több, mint 13 000 rászoruló térségben élő diák tapasztalhatja meg a minőségi digitális oktatás kínálta lehetőségeket.

„A tanárok és a diákok helyzete sajnos az idei tanévben sem lett könnyebb, hiszen sokukat továbbra is kihívások elé állít a digitális oktatásban való hatékony részvétel. Nagyon fontos kiemelni, hogy nem csupán az a kérdés mit tanítsunk, hanem legalább ilyen fontos az is, hogy hogyan és milyen ismereteket közvetítünk a felnövekvő nemzedékek számára. Több mint 30 éves fennállásunk óta elkötelezettek vagyunk a széles körben elérhető, innovatív, minőségi oktatás mellett. Ezt az alapelvet tartottuk szem előtt a Vodafone Alapítvánnyal közösen kidolgozott felajánlásunk esetében is, amellyel a Digitális Iskola Programban résztvevő kistérségi iskolák pedagógusait és diákjait kívánjuk támogatni.”

– mondta el Dr. Török Ildikó, a Mozaik Kiadó üzletfejlesztésért felelős igazgatója.

A Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó kedvezménye 6 hónapon át, egészen a 2020/2021-es tanév végéig vehető igénybe a Digitális Iskola Programban résztvevő tanárok számára.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés