Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

Digitális oktatás

Már lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

Már lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

Az ilyen pályázatokat nem szabad kihagyni!

A Magyar Innovációs Szövetség 2017. október 4-én, az Ericsson K+F Központjában 27. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

 

Az eseményt Jakab Roland az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, mint házigazda nyitotta meg. Kiemelte, hogy a Verseny remek lehetőséget biztosít a fiataloknak, hogy megmutassák magukat és az ötleteiket. Dr. Palkovics László, államtitkár, a Verseny fővédnöke az EMMI nevében köszöntötte a meghívottakat és beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország az élen jár a tehetséggondozásban, azonban mindig van mit tennünk az előrelépés érdekében. Ösztönözte a fiatalokat, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel és ne féljenek megmutatni magukat. Ezután dr. Pakucs János a szervezőbizottság elnöke és a MISZ tiszteletbeli elnöke hivatalosan is bejelentette a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt és ismertette a feltételeket. Főként olyan kreatív fiatalokat keresnek, akik felismertek valamilyen műszaki, természettudományos problémát, és van saját ötletük a megoldásra is.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas vázlatát e-mailben kell eljuttatni 2017. november 28-án, 15 óráig beérkezően.

Dr. Pálinkás József, a Verseny társfővédnöke, az NKFIH elnöke felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy keressenek inspiráló környezetet és lássanak neki a munkának. Kiemelte továbbá, hogy nagyon fontos a fiatalok támogatása és inspirálása, amelyet a NKFIH is fontos feladatának érez, hiszen a fiatalok új ötleteikkel megalapozzák a versenyképes kutatásokat. Dér Ágnes, az M5 csatornaigazgatója, a verseny fő média támogatója egy kisfilmmel szemléltette az egy éves jubileumát nemrég ünneplő M5 Csatorna munkásságát. Rendkívül fontosnak tartják, hogy az emberekhez közel hozzák a tudományokat, így nagy örömmel vállalták idén is a Verseny népszerűsítését. Ezt követően Ivánka Gábor, zsűritag mutatta be azt a három fiatalt, akik a 2017. évben nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket értek el. Zárszóként Dr. Szabó Gábor, a MISZ elnöke elmondta, hogy a fiatalok prezentációi is bizonyítják, milyen nagy szükség van erre a tudományos és innovációs versenyre. Hangsúlyozta, hogy a beadási határidőre mindösszesen a kreatív ötleteket kell benyújtani, a 2. fordulóban azonban már működőképes eszközöket, befejezett projekteket is prezentálni kell.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés