Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmas lehetőséget kapnak a tehetséges fiatalok

Digitális oktatás

Hatalmas lehetőséget kapnak a tehetséges fiatalok

Hátrányos helyzetűeknek hirdettek szoftverfejlesztői ösztöndíjprogramot.

Garantált munkalehetőséget, ingyenes, 4 hónapos szoftverfejlesztői képzést, szállást és teljes ellátást kínál a Reaktorlabs Talent program a hátrányos helyzetű, tehetséges vidéki fiatalok számára. Január 8-ig azok jelentkezését is várják a februárban induló tanfolyamra, akik szakmát szeretnének váltani és érdeklődnek a programozásban rejlő lehetőségek iránt.

A hazai IT szektorban jelen lévő folyamatos szakemberhiány enyhítése érdekében a [r]eaktorlabs fullstack junior fejlesztői képzést indít legalább érettségivel rendelkező fiatalok számára, akik érdeklődnek a programozás iránt vagy szakmát szeretnének váltani. Az intézmény egyúttal életre hívta a Reaktorlabs Talent programot is, az első olyan szoftverfejlesztő kurzust, amely hátrányos helyzetű, vidéki fiataloknak ösztöndíjas képzést kínál tehetségük kibontakoztatására. A tanfolyam különlegessége, hogy az összes fejlesztői területbe betekintést nyújt, így szélesebb körű és piacképesebb tudásra tehetnek szert a tanulók, a frissen végzett szakemberek pedig átlagon felüli, körülbelül nettó 200 ezer forintos kezdő fizetésre és biztos munkahelyre számíthatnak.

youngbusinessman

A februárban induló kurzusra legalább érettségivel rendelkezők jelentkezését várják, közülük pedig tizenkét főt választanak ki, – a három ösztöndíjassal együtt – akik részt vehetnek a képzésen. A több körös kiválasztási folyamat részét képezi az intelligencia és a pszichológiai teszt, valamint egy személyes interjú is. Azért, hogy a támogatásban valóban csak a rászoruló, fiatal tehetségek részesülhessenek, az ösztöndíjra 18 és 30 év közötti érdeklődők pályázhatnak, akiknek igazolniuk kell szociális helyzetüket is.

„Célunk a Reaktorlabs Talent ösztöndíjjal, hogy megadjuk a lehetőséget a programozás iránt érdeklődő, vidéki fiatalok számára, hogy olyan piacképes szakmát tanulhassanak, amellyel Budapesten is munkalehetőséghez jutnak. Ez főként a nehéz sorsú, hátrányos helyzetű tehetségek számára jelent hatalmas kiugrási lehetőséget, ugyanis a tanfolyam sikeres elvégzése esetén állást is biztosítunk számukra” – számolt be Hájer Ádám, a [r]eaktorlabs intézményvezetője.

A piaci igényeknek megfelelő, 18 hetes, intenzív full stack junior szoftverfejlesztői kurzus februárban indul, az érdeklődők és az ösztöndíjra pályázók január 8-ig adhatják le jelentkezésüket ezen az oldalon.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés