Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezen a versenyen kiderült, kikből lesznek a legjobb cégvezetők

Digitális oktatás

Ezen a versenyen kiderült, kikből lesznek a legjobb cégvezetők

Több mint 120 csapat jelentkezett arra az üzleti szimulációs versenyre, amelyet az NN Biztosító és az EcoSim szervezett diákok és frissen végzett közgazdászok részére. Az innovatív, a valós körülményeket a lehető leghűbben visszaadó versenyen a résztvevőknek egy biztosító vezetőjeként kellett helytállniuk, több szempontnak is megfelelve a társaság irányítása során.

InsuRace néven rendezett üzleti szimulációs versenyt az EcoSimmel együttműködésben az NN Biztosító. A hazai piacon egyedülálló, innovatív versenyen közgazdász hallgatók, illetve frissen végzett diákok vettek részt: a feladatuk pedig az volt, hogy a megadott paraméterek alapján a lehető leghatékonyabban és legsikeresebben menedzseljék saját biztosítótársaságukat. A cél a piacvezetői pozíció, amit helyes stratégiai döntésekkel érhettek el: a profit mellett pedig a piaci részesedést is fontos tényezőként vette figyelembe a zsűri a végső helyezéseknél.

A versenyt a vártnál is erősebb érdeklődés övezte: a megmérettetésre több mint 120 csapat jelentkezett. A verseny országszerte hat helyszínen indult selejtezőkkel, majd a legjobb eredményt elérő 10 csapat a december 5-én megrendezett döntőn mérkőzött meg Budapesten. Az NN Biztosító székházában megrendezett döntőn nem csak szimulációval kapcsolatos feladatokat kellett a versenyzőknek megoldaniuk, de esettanulmányokat is ki kellett dolgozniuk, melyeket az NN Biztosító felsővezetői értékeltek ki. A szoros versenyből a Budapesti Corvinus Egyetem „Adatvédelmi Nyilatkozat” nevű csapata került ki győztesként, tagjai Szabó Luca, Orbán Dániel és Fehér Krisztián.

„Az InsuRace program célja, hogy közelebb hozza a biztosítási szakmát a következő generációhoz: mindezt úgy, hogy a csapatok a gyakorlatban tehetik próbára tudásukat. Biztosak vagyunk abban, hogy a versenyen résztvevő többszáz fiatal másképpen áll majd a biztosítási területhez az InsuRace után, és sokan döntenek úgy közülük, hogy tanulmányaik befejeztével a pénzügyi, illetve a biztosítási szektorban helyezkednek el” – nyilatkozta Tóth Lajos, az NN Biztosító HR igazgatója. Hozzátette: az InsuRace az NN számára kitűnő eszközt jelent ahhoz, hogy felkeltse a pályakezdő fiatalok érdeklődését, hiszen – mint mindenhol – a megfelelő utánpótlás építésének a biztosítási szektorban is óriási a szerepe.

„A visszajelzések alapján a szimulációs szakmai tréningmódszer népszerű a résztvevők körében, mivel játékos, interaktív, learning by doing módon tanulnak a játékosok” – mondta Orova Balázs, az EcoSim szakértője. Hozzátette: a résztvevők motivációja erős, hiszen csapatban, közös célokért, játékos versenykörnyezetben dolgoznak, felsővezetői szerepben, ami általában új nekik, ezáltal az egész érdekes kihívást is jelent számukra. Orova Balázs szerint a szimulációs tréninget elsősorban pénzügyi, kereskedelmi és FMCG profilú vállalatok szerveznek Magyarországon, és az utánpótlás-kutatáson kívül elsősorban a teljes vállalati működés és a piac megismerésére, a stratégiai döntéshozatal fejlesztésére, és az eredményszemlélet fejlesztésére alkalmazzák, de kiváló csapatépítő program is.

 

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés