Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fontos új frissítés érkezett a kibertámadások ellen

Adatvédelem

Fontos új frissítés érkezett a kibertámadások ellen

Fontos új frissítés érkezett a kibertámadások ellen

A felhőalapú Zyxel Nebula új firmwire frissítésével további erős tűzfalak védik a törékeny KKV hálózatokat

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhő alapú üzleti és otthoni hálózati megoldások szállítója, bejelentette, hogy az USG FLEX Firewall sorozata is bekerül az átfogó Nebula Felhő Hálózati megoldásába.

Az újonnan kiadott ZLD5.0 firmware-verzióval felszerelve a megoldással a kis- és középvállalkozások számára is elérhetővé válnak az intelligens hálózati biztonsági képességek.

Kulcsfontosságú a megnövelt védettség a hálózati támadások ellen

A felhőalapú szolgáltatások, a távoli dolgozók, valamint a személyes és az IoT-eszközök vállalati hálózaton történő használata számos alkalmat teremt a hálózat feltörésére, és jelentős nehézségeket okoz a hálózati hozzáférés, kezelés és biztonság területein. Az új kihívásokra válaszul az USG FLEX tűzfalak bekerülése a Nebulába olyan szabály-alapú biztonsági lehetőségek beállítását biztosítja a rendszergazdák számára, amelyek képesek a rendellenességek azonosítására anti-malware megoldással, behatolás-észlelés megelőzéssel (IDP) és URL-fenyegetés szűréssel.

Ha a tűzfalak fenyegetést észlelnek a csatlakoztatott ügyfelek bármelyikén, automatikusan szinkronizálják a Nebula Vezérlőközponttal, és a biztonsági funkciókat a teljes hálózati webhely összes üzleti hozzáférési pontján alkalmazzák, blokkolva vagy karanténba helyezve a veszélyeztetett klienst a hálózat szélén, hogy feltartóztassák a fenyegetést és megakadályozzák a további károkat.

Biztonságos, irodai szintű hálózati hozzáférést bárhonnan

A Nebula maximalizálja a távolról dolgozók hatékonyságát azáltal, hogy lehetővé teszi a vállalkozások számára a biztonságos, megbízható hozzáférést a vállalati hálózathoz az otthoni munkavégzés és más távmunka kezdeményezések támogatására. A Nebulával a hálózati rendszergazdák azonos szintű biztonsági házirendeket alkalmazhatnak, függetlenül attól, hogy az alkalmazottak az irodában, otthon vagy akár a szállodákból vagy kávézókból távolról dolgozva érik el a hálózatot.

A Nebula Távoli AP funkciója lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy az alkalmazottak számára biztonságos vezeték nélküli hozzáférést biztosítsanak a vállalati hálózathoz az irodán kívülről. Az adminisztrátorok könnyen és gyorsan előkonfigurálhatják a Nebula hozzáférési pontokat, hogy biztonságos, titkosított alagutakat hozzanak létre távoli helyek, például otthonok és kirendeltségek, valamint egy USG FLEX tűzfal között a központi irodában. Amikor az előre konfigurált hozzáférési pont csatlakozik az internethez a távoli helyen, akkor automatikus telepítéssel biztonságos kapcsolatot létesít a központi irodával, amely ugyanolyan hozzáférést biztosít a felhasználó számára a vállalati hálózathoz, mintha fizikailag az irodában dolgozna.

Egyszerű, egységes és hatékony hálózatkezelés

A Nebulazáció integrációi nagyobb hálózati láthatóságot biztosítanak a hálózati rendszergazdáknak, lehetővé téve számukra, hogy a Nebula intuitív, központi irányítópultján keresztül konfigurálják, figyelemmel kísérjék a hálózatokat és elhárítsák a problémákat bárhonnan, egyszerűen az internetre csatlakozva. Az összes Nebula által kezelt hálózathoz és eszközhöz való hozzáféréssel a rendszergazdák egyetlen, webböngészőn vagy okostelefon-alkalmazáson keresztül elérhető platformon keresztül képesek több telephelyet vagy egyéni hálózatokat kezelni. Ezáltal következetes és egységes felhasználói élményt nyújt, maximalizálja a hatékonyságot, csökkenti a helyszíni karbantartási igényeket és minimalizálja a hálózat leállását.

“Az elmúlt évben a vállalkozásokat érintő korlátozások, amelyeket nagyrészt a COVID-19 járvány hatásai tettek szükségessé, felgyorsították a távoli munkavégzésre való áttérést – abban pedig számos iparági elemző egyetért, hogy ez a változás a pandémia után is megmarad”

– mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

Hozzátette:

A vállalati hálózathoz az irodán kívülről való hozzáférés biztosításának követelménye számos új kihívást jelent a cégek és a menedzselt szolgáltatók számára, akiknek most támogatniuk kell ezeket az elosztott hálózatokat. A Nebulazáció megszünteti a több hálózat kezelésének összetettségét, és központosított biztonságot nyújt annak érdekében, hogy a KKV-k és menedzselt szolgáltatók teljes körű felügyelt hálózati megoldást kapjanak, amit korábban csak a vállalatok és nagyobb vállalkozások érhettek el.”

A ZLD5.0 firmware ingyenes frissítésként jár az összes Zyxel USG FLEX sorozatú tűzfal mellé, és letölthető a felhőből az eszközkezelő felületen keresztül. 2021 áprilisától a Nebula áttér az összes Nebula-kompatibilis eszköz esetében az eszközalapú licencelési modellre, amely a hálózatkezelés és a biztonság licencelés szolgáltatást az egész kínálatra összehangolja, az egységes felhasználói élmény érdekében.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés