Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Duna Pearl épülete rácáfol az előítéletre, hogy régen minden jobb volt

pearl

E-gazdaság

A Duna Pearl épülete rácáfol az előítéletre, hogy régen minden jobb volt

A Duna Pearl épülete rácáfol az előítéletre, hogy régen minden jobb volt

A mai építőipart gyakran éri az a kritika, hogy a modern épületek meg sem közelítik a régi épületek igényességét és tartósságát. A Budapest szívében megvalósult Duna Pearl projekt alaposan rácáfol erre az előítéletre.

A Budapest 13. kerületének Duna-parti részén létrehozott impozáns lakó- és szállodakomplexum keretében 193 lakás, egy 109 szobás négycsillagos Sheraton szálloda, továbbá kávézók, boltok és éttermek jöttek létre.

Az épületegyüttes teljes alapterülete megközelíti a 40 ezer négyzetmétert, az építkezésnél a legmodernebb technológiákat és legigényesebb anyagokat alkalmazták. A tervezők és kivitelezők minden részletben a minőségre és a hosszú távú tartósságra helyezték a hangsúlyt.

„A tartósság garanciája, hogy még azokon a területeken is, amelyek nem láthatók, a Mapei legtartósabb termékeit használták a burkolatokhoz a kivitelezés során, mind a 193 lakás, 2000 négyzetméter terasz és a közlekedő folyosók burkolásakor. Ráadásul a szakkivitelezők a Mapei termékeket rendszerben alkalmazták, ami így műszakilag a létező legmagasabb minőséget nyújtja. Az ilyen aprólékos odafigyelés a részletekre garantálja, hogy egy épület kiállja az idő próbáját”

– jelentette ki Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A szakember szerint ugyanakkor tévhit, hogy a mai építőipar nem tud olyan minőségi és tartós épületeket létrehozni, mint régen. Véleménye szerint ma épp úgy születnek kiemelkedő építészeti megoldások, aminek ékes példája a Duna Pearl projekt. Ráadásul, amikor fenntarthatóságról van szó, a mai épületek, különösen az energiahatékonyság terén, messze felülmúlják elődeiket.

A beruházás minőségét jól szemlélteti, hogy az elkészült lakások AA+ energetikai besorolásúak, azaz „minimális energiaigényűek”, amit a tanúsított épületek kevesebb mint 0,5 százaléka ér el. A társasház arany fokozatú LEED minősítést szerzett a környezetbarát szempontok teljesítéséért, ami társasházak esetében rendkívül ritka.

A Duna Pearl nem csak műszakilag magas minőséget képvisel, hanem többfunkciós közösségi teret is kínál. Az épület földszintjén helyet kapó kávézók, éttermek és üzletek egy új városrészközpontot hoznak létre.

A beruházás adatai:

  • Beruházó: POLAT Real Estate Hungary Kft.
  • Beépítést végző cég: KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.
  • Burkolási munkák: Csiki Burkoló Kft.
  • Átadás éve: 2022.

További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés