Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyártás 3D nyomtatással – akár az irodában is!

E-gazdaság

Gyártás 3D nyomtatással – akár az irodában is!

Gyártás 3D nyomtatással – akár az irodában is!

VEGYEN RÉSZT A VARINEX TAVASZI, 3D TECHNOLÓGIÁKAT FELVONULTATÓ 3D TECH BRUNCH PROGRAMÁN! NÉZZE MEG ÉLŐBEN A KOMPOZIT ANYAGOK NYOMTATÁSÁRA KÉPES F370CR BERENDEZÉST!

VARINEX 3D TECH BRUNCH 

2023. március 30. 
SUGÁR Mozi Budapest, 1148, Örs vezér tere 24.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS REGISZTRÁCIÓ>>


A Stratasys F-szériájú 3D nyomtatói új lehetőséget kínálnak a KKV szektornak házon belüli gyártásra (olvasztott huzallerakásos) FDM technológiával. A gazdaságos, gyors és irodai környezetben is üzemeltethető gépek versenyelőnyt jelentenek a piacon.

MUNKATÁRSUNKKÁ VÁLIK A 3D NYOMTATÓ

A gyártás során térben és időben is nagy utat tesz meg a termék a tervezőasztaltól a tényleges forgalomba hozatalig. Ezt a költséget mindenki szeretné alacsonyan tartani.

A 3D nyomtatás rohamos fejlődése az elmúlt években azt eredményezte, hogy a technológia mára élen jár ebben.  Számos egyéb kihívás megoldása után ma már ott tart a folyamat, hogy nem csak a nagy gyártóknak, hanem a kisebb és közepes vállalkozásoknak is megéri legalább egy professzionális 3D nyomtató beszerzése. Ugyanis, ha gyorsabb és nyereségesebb vele a gyártás, nő a versenyelőny is.

A hagyományos termékfejlesztési folyamatok egy tipikus nehézsége például, hogy kevés prototípus változat készíthető, így a térbeli és időbeli korlátok miatt az ideálisnál csak kevesebb tesztelés végezhető el. A mérnöki munka és a gyártás általában különböző telephelyeken vagy kiszervezetten zajlik egy munkahelyi környezetben megvalósítható inkubátor modell helyett.

A 3D nyomtatás integrálásával a gyártásba azonban orvosolható a probléma. A Stratasys F-szériájának új generációs nyomtatói nem csak költséghatékonyak, hanem kvázi „az új kollégaként” egy nagyobb cég, vagy akár egy kisvállalkozás irodájában, karnyújtásnyira is képesek üzemelni.

TISZTA, GYORS MUNKA

Az új generációs FDM nyomtatók különféle anyagokkal képesek dolgozni: feladattípustól függően előtérbe kerülhet a gazdaságosság,  de jól boldogulnak olyan tartós, hőre lágyuló műszaki műanyagokkal is, mint az ASA, az ABS és a PC-ABS, sőt, a legújabb változatok már kompozit anyagokkal is nyomtatnak. Ráadásul mindezt egy teljesen biztonságos, zárt térben teszik.

Az egyedi alkatrészgyártáson túl a Stratasys F-széria gépei nagy előrelépést jelentenek a fejlesztés sebességében is, amelyet képesek akár nagyságrenddel növelni. Például a Fast Draft mód kétszeres sebességet biztosít, miközben csak harmadannyi anyagot használ fel. Azonban nem csak a nyomtatási sebesség és a költséghatékony anyagkezelés adja az előnyüket. Ezek a nyomtatók a koncepcióellenőrzés, tervhitelesítés és funkcionális tesztelés feladatait is jelentősen felgyorsítják alkalmazóik számára.

További előny a KKV-k számára, hogy normál hálózati áramról üzemeltethetők, és a zajszennyezéstől sem kell tartani, mivel olyan halkan működnek, mint egy átlagos hűtőszekrény.

HATÉKONY MINIGYÁR

Az egymással versengő 3D technológiák között az FDM fejlesztése nem állt le. Sőt, a legújabb innovációkkal az évtized egyik vezető technológiája lehet.

A Stratasys F-széria 3D új generációs nyomtatói a korábbinál nagyságrendekkel több gyártó számára nyithatják meg az utat a belépésre. Ezenfelül számos újításnak – többek között a kompozit technológiának – köszönhetően a korábbiak sokszorosára növelték a gyártott alkatrészek teherbírását és élettartamát, illetve egy sor olyan funkciót kínálnak, amelyek növelik csapata termelékenységét.

A GrabCAD Print szoftver például lehetővé teszi a nyomtatási sor és több tálca együttes kezelését, így láthatóak az egyes tagok nyomtatási feladatai, kezelhető a nyomtatási sorrend és rangsorolhatják a feladatokat prioritás alapján. A szoftver natív CAD-fájlokat is importál, így könnyebben és gyorsabban juthat el a CAD-modelltől a nyomtatásig. Ezen felül a gépek megbízhatóságot, termelékenységet, konzisztens minőségű, reprodukálható darabokat, valamint nagy alkatrészhozamot garantálnak, akár kétszeresére is gyorsítva a termelési tempót.

A VARINEX 3D TECH BRUNCH-ON TÖBBET IS MEGTUDHAT!

Milyen előnyökkel járna az Ön számára, ha a termékfejlesztés idejét a felére tudná csökkenteni? Mennyivel lenne hatékonyabb a tervezői és mérnökei munkája, ha elérhető, megbízható 3D nyomtatókkal és egyszerű munkamenettel dolgozhatnának?

Egyebek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphat a VARINEX Zrt. közelgő eseményén. Cégünk 25 éve elsőként vezette be Magyarországon a 3D nyomtatást, azóta naponta alkatrészek százait vagy, sőt, akár ezreit nyomtatjuk ki saját ipari 3D nyomtató berendezéseinken. Rengeteg 3D nyomtató kipróbálása után, szakmai meggyőződésünk alapján a legnagyobb múltú, piacvezető amerikai gyártó, a Stratasys mellett tettük le a voksunkat.


REGISZTRÁLJON ÉS JÖJJÖN EL TAVASZI, 3D TECHNOLÓGIÁKAT FELVONULTATÓ 3D TECH BRUNCH PROGRAMUNKRA! NÉZZE MEG ÉLŐBEN A KOMPOZIT ANYAGOK NYOMTATÁSÁRA KÉPES F370CR BERENDEZÉSÜNKET!

VÁRJUK 2023. MÁRCIUS 30-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN A SUGÁR MOZIBAN, REGISZTRÁLJON MÉG MA!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés