Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Airbus szállítja a jövő EDR-jét Franciaországban

airbus

E-gazdaság

Az Airbus szállítja a jövő EDR-jét Franciaországban

Az Airbus szállítja a jövő EDR-jét Franciaországban

Az Airbus és a Capgemini konzorciumát választotta ki a francia belügyminisztérium, a készenléti szervezetek ­– azaz a Rendőrség, Csendőrség, Tűzoltóság, határőrizeti és más polgári biztonsági erők – új, rugalmas, biztonságos, szélessávú rádióhálózatának kiépítésére.

A Réseau Radio du Futur, vagyis a jövő Egységes Digitális Rádióhálózata Franciaország úttörő projektje, hiszen kulcsfontosságú az ország készenléti szerveinek modernizálásában: XXI. századi digitális képességet ad az érintett alakulatok kezébe, magas rendelkezésre állás és kiemelt biztonság mellett.

A RFF országos lefedettségű, biztonságos, nagy sebességű (4G és 5G), elsőbbségi mobilkommunikációs rendszer lesz, magas szintű katasztrófatűrőképességgel, ezzel garantálva a biztonsági és vészhelyzeti szervezetek küldetései alatt a folyamatos információáramlást válsághelyzet vagy nagy forgalommal járó kiemelt események idején is. Az RRF a francia készenléti szervezetek – mint például a csendőrség, a rendőrség, a tűzoltók és más polgári biztonsági erők – 400 000 felhasználóját fogja kiszolgálni. Az egész Franciaországra kiterjedő szerződés minden eddiginél jobban megerősíti az Airbus vezető szerepét a professzionális rádiókommunikációs rendszerek európai piacán a készenléti szervezetek modernizálásában és kiemeli a Capgemini szerepét az egyedi szolgáltatások nyújtásában.

A rendszer lehetővé teszi, hogy a biztonsági erőknél szolgálatot teljesítő felhasználók a szélessávú adatszolgáltatások minden előnyét élvezzék, így például élő videót küldhessenek és fogadjanak, vagy online férjenek hozzá a küldetések szempontjából fontos adatbázisokhoz, mindezt magas szintű titkosítás mellett. Az RRF szolgáltatásokhoz nélkülözhetetlen hálózati megoldásokat az Airbus szállítja, míg a Capgemini feladata a projektpartnerek különféle megoldásainak integrálása lesz.

“Szeretném megköszönni a Belügyminisztérium bizalmát, amelyet a francia készenléti erők stratégiai programjának megvalósításában felénk ismét kifejezett. Minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy biztonságos és egyedi megoldást hozzunk létre a kritikus fontosságú küldetések támogatására a francia polgárok szolgálatában. A projekt, amely összhangban van az Airbus Csoport más jelentős professzionális mobilkommunikációs programjaival, bizonyítja a készenléti kommunikációs rendszerek  modernizálásának fontosságát, nemzeti és európai szinten.”

– mondta Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a francia kormány partnerei lehetünk ebben az óriási projektben. Az RRF kulcsfontosságú lesz a biztonsági erők működési hatékonyságának növelése és a digitális technológia jövőbeli felhasználása szempontjából. Ez egy nemzeti szuverenitást érintő kérdés, miközben egy európai szektor kiválóságának a kiindulópontja is. A Capgemini a biztonságos hálózatok, a távközlés és az 5G területén szerzett tapasztalata, ipari kapacitása és páratlan szakértelme alapján kulcsszerepet játszik egy ilyen méretű és összetettségű kritikus projektben.”

– mondta Aiman ​​Ezzat, a Capgemini vezérigazgatója.

Az RRF segítségével a Belügyminisztérium modernizálja azokat a távközlési- és biztonsági eszközöket, amelyeket a készenléti szervezeteknek, a biztonsági erők és a vészhelyzeti mentőerők számára biztosít mindennapi küldetéseik során, valamint a fontosabb diplomáciai vagy sportesemények biztosításában. Létrehozása új fejezetet jelent az egyre összetettebb feladatok támogatásában.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés