Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Airbus szállítja a jövő EDR-jét Franciaországban

airbus

E-gazdaság

Az Airbus szállítja a jövő EDR-jét Franciaországban

Az Airbus szállítja a jövő EDR-jét Franciaországban

Az Airbus és a Capgemini konzorciumát választotta ki a francia belügyminisztérium, a készenléti szervezetek ­– azaz a Rendőrség, Csendőrség, Tűzoltóság, határőrizeti és más polgári biztonsági erők – új, rugalmas, biztonságos, szélessávú rádióhálózatának kiépítésére.

A Réseau Radio du Futur, vagyis a jövő Egységes Digitális Rádióhálózata Franciaország úttörő projektje, hiszen kulcsfontosságú az ország készenléti szerveinek modernizálásában: XXI. századi digitális képességet ad az érintett alakulatok kezébe, magas rendelkezésre állás és kiemelt biztonság mellett.

A RFF országos lefedettségű, biztonságos, nagy sebességű (4G és 5G), elsőbbségi mobilkommunikációs rendszer lesz, magas szintű katasztrófatűrőképességgel, ezzel garantálva a biztonsági és vészhelyzeti szervezetek küldetései alatt a folyamatos információáramlást válsághelyzet vagy nagy forgalommal járó kiemelt események idején is. Az RRF a francia készenléti szervezetek – mint például a csendőrség, a rendőrség, a tűzoltók és más polgári biztonsági erők – 400 000 felhasználóját fogja kiszolgálni. Az egész Franciaországra kiterjedő szerződés minden eddiginél jobban megerősíti az Airbus vezető szerepét a professzionális rádiókommunikációs rendszerek európai piacán a készenléti szervezetek modernizálásában és kiemeli a Capgemini szerepét az egyedi szolgáltatások nyújtásában.

A rendszer lehetővé teszi, hogy a biztonsági erőknél szolgálatot teljesítő felhasználók a szélessávú adatszolgáltatások minden előnyét élvezzék, így például élő videót küldhessenek és fogadjanak, vagy online férjenek hozzá a küldetések szempontjából fontos adatbázisokhoz, mindezt magas szintű titkosítás mellett. Az RRF szolgáltatásokhoz nélkülözhetetlen hálózati megoldásokat az Airbus szállítja, míg a Capgemini feladata a projektpartnerek különféle megoldásainak integrálása lesz.

“Szeretném megköszönni a Belügyminisztérium bizalmát, amelyet a francia készenléti erők stratégiai programjának megvalósításában felénk ismét kifejezett. Minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy biztonságos és egyedi megoldást hozzunk létre a kritikus fontosságú küldetések támogatására a francia polgárok szolgálatában. A projekt, amely összhangban van az Airbus Csoport más jelentős professzionális mobilkommunikációs programjaival, bizonyítja a készenléti kommunikációs rendszerek  modernizálásának fontosságát, nemzeti és európai szinten.”

– mondta Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a francia kormány partnerei lehetünk ebben az óriási projektben. Az RRF kulcsfontosságú lesz a biztonsági erők működési hatékonyságának növelése és a digitális technológia jövőbeli felhasználása szempontjából. Ez egy nemzeti szuverenitást érintő kérdés, miközben egy európai szektor kiválóságának a kiindulópontja is. A Capgemini a biztonságos hálózatok, a távközlés és az 5G területén szerzett tapasztalata, ipari kapacitása és páratlan szakértelme alapján kulcsszerepet játszik egy ilyen méretű és összetettségű kritikus projektben.”

– mondta Aiman ​​Ezzat, a Capgemini vezérigazgatója.

Az RRF segítségével a Belügyminisztérium modernizálja azokat a távközlési- és biztonsági eszközöket, amelyeket a készenléti szervezeteknek, a biztonsági erők és a vészhelyzeti mentőerők számára biztosít mindennapi küldetéseik során, valamint a fontosabb diplomáciai vagy sportesemények biztosításában. Létrehozása új fejezetet jelent az egyre összetettebb feladatok támogatásában.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés