Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért fizetünk akár 100X többet az ivóvízért, mint amennyit kellene?

ivóvíz

E-gazdaság

Miért fizetünk akár 100X többet az ivóvízért, mint amennyit kellene?

Miért fizetünk akár 100X többet az ivóvízért, mint amennyit kellene?

A palackozott víz a korunk egyik legnagyobb üzlete.

De valóban van értelme ezeknek a termékeknek, vagy csak a marketing és a berögződéseink áldozatai vagyunk, és a fogyasztói társadalom egyik legkárosabb produktuma az ásványvíz? – írja a citywater.hu

Míg száz évvel ezelőtt joggal tartottak az emberek attól, hogy az ivóvíz nem megfelelő minőségű, ma már a legtöbb helyen ez az aggodalom teljesen felesleges. Mégis, évente több mint négyszáz milliárd liter vizet vásárolunk világszerte műanyag palackokban, amivel nem csak a környezetet károsítjuk, de a saját egészségünket is kockára tesszük.

Félelem és kényelem: ezért választjuk az ásványvizet

Tartunk attól, hogy a csapvíz káros, hogy nem elég finom, ráadásul még saját magunknak kell töltögetni az üveget minden egyes alkalommal, amikor elindulunk valahová. Ezek a legfőbb okai annak, hogy percenként egymillió műanyag palackos víz talál gazdára a világon. De valóban megéri ásványvizet innunk?

Valójában óriási károkat okoz

A palackozott víz a kioldott mikroműanyagoktól kezdve a különböző szennyeződéseken át számtalan egészségügyi kockázatot rejt magában, ám nem csak egyéni szinten problémás a rendszeres fogyasztása. Hatalmas mértékben terheli ugyanis a bolygót, a gyártáshoz szükséges víz mennyisége óriási – akár hét liter is elfogy, mire egy üveg lekerül a gyártósorról -, és a keletkezett hulladék elképesztő méreteket ölt. Évente ötszáz milliárd műanyag palack kerül a kukába, amely legnagyobb része lerakókban, vagy égetőkben végzi, ezzel tovább károsítva a környezetet.

A vízszűrő az optimális megoldás

Alapvetően – a különböző gyógyvizeket leszámítva – nincs élettani jelentősége az ásványvíz fogyasztásának. Emiatt aztán a jó minőségű csapvíz egy prémium vízszűrő rendszerrel tökéletes eredményt biztosít. Ezzel nem csak a fogyasztási élmény válik kifogástalanná – hisz az esetleges kellemetlennek ható szagoktól, mellékíztől is egy csapásra megszabadulunk -, de a felesleges kiadások elkerülése mellett rengeteget teszünk a bolygó védelméért is.

Forrás: Citywater.hu

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés