Connect with us

technokrata

Mikor érdemes kiszervezni a vállalati IT feladatokat?

IT

E-gazdaság

Mikor érdemes kiszervezni a vállalati IT feladatokat?

Mikor érdemes kiszervezni a vállalati IT feladatokat?

Az IT kiszervezése hazánkban is egyre népszerűbb: a vállalatok változatos feladatokkal bízzák meg az informatikai szolgáltatókat, legyen az üzemeltetés, külsős rendszergazda szolgáltatás, adatmigráció, fejlesztés vagy akár egyszerű IT tanácsadás.

Mikor javasolt kiszervezni az informatikát és mikor érdemes házon belül tartani? A Systemfarmer Zrt. ügyvezetője, Téglás András válaszolt kérdéseinkre.

„Ügyfeleink akkor keresnek meg minket, amikor az IT feladatok megsokasodnak, arra viszont nincs kapacitás, hogy egy belsős rendszergazdát felvegyen és kineveljen a vállalat. A kiszervezett rendszergazda szolgáltatás lényege, hogy az irodai szoftverek licencelése, tárhely biztosítása, az eszközbeszerzés menedzselése és számos más informatikai teher lekerül a cégvezetők válláról”

– magyarázza Téglás.

Természetesen, olyan eset is van, hogy egy cég modernizálni szeretné a teljes infrastruktúrát. Ez már komolyabb, rendszerszintű megoldást igénylő megbízás.

„Amikor az IT kiszervezése egyben az informatikai háttér korszerűsítése is, akkor mindig egy konzultációval kezdjük a közös munkát. Fel kell mérnünk az infrastruktúra állapotát, erősségeit, hiányosságait, hogy teljeskörű megoldáscsomaggal tudjunk szolgálni az ajánlatkérőinknek.”

Téglás András arra a kérdésre, hogy milyen előnyei származnak egy cégnek a kiszervezésből több pontot is felsorol:

„Az IT outsourcing a legtöbb vállalatnak költségoptimalizálás. Sokkal hamarabb megtérül külsős szakértőknek megbízási díjat fizetni, mint egy belsős csapatot felállítani. Mindemellett azonban nem szabad elfelejteni, hogy a cégek szaktudásra és tapasztalatra is szert tesznek, amikor megbíznak egy szolgáltatót. A Systemfarmer Zrt.-nél például munkatársaink rendszeresen teljesítik a Microsoft hivatalos vizsgáit, ennek köszönhetően mindig friss tudással tudunk eleget tenni ügyfeleink kéréseinek. Emellett segítünk megtalálni a vállalat céljainak megfelelő eszközöket, legyen szó felhőtárhely szolgáltatásról, irodai szoftvercsomagról vagy akár olyan komolyabb döntéstámogató rendszerről, mint egy üzleti intelligencia program. A cél, hogy a lehető legtöbb terhet levegyük ügyfeleink válláról, és ha felmerül az igény új megoldásokra, akkor időben tudjunk reagálni.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu