Connect with us
Hirdetés

technokrata

Egyesül az Oppo és a OnePlus

oppo

E-gazdaság

Egyesül az Oppo és a OnePlus

Egyesül az Oppo és a OnePlus

Aki kicsit is jártasabb a mobilos világban, az eddig is tudhatta, hogy a OnePlus és az Oppo testvérvállalatok, ugyanahhoz az anyacéghez tartoznak, de sokáig viszonylagos függetlenségben működtek.

Most azonban ez megváltozik, sokkal szorosabbra fűzi a viszonyát a két márka.

Egyébként egy elég nagy családról van szó, az Oppo és a OnePlus mellett többek között a Vivo, a Realme és az IQOO is a BBK Electronics nevű óriáscég alá tartozik, így összességében már a Samsunggal vetekszik a piaci részesedésük. A két előbbi vállalat kapcsolata azonban már a kezdetektől szorosabb volt, hiszen anno az Oppóból kilépő Pete Lau és Carl Pei alapították meg a OnePlust, és sokszor lehetett hasonlóságokat felfedezni a két vállalat készülékei között, tehát valamennyire megosztották egymással a fejlesztéseket.

Nagyjából fél éve megindult egyfajta további közeledés, januárban bejelentették ugyanis, hogy a két vállalat kutatásfejlesztési részlege egyesül, tehát már hivatalosan is közösen készülnek az új technológiákkal. Most pedig megint egy nagy lépést tettek az integráció felé, a OnePlus fórumán ugyanis közölték, hogy más területeket is összevonnak a hatékonyság érdekében, vagyis gyakorlatilag egyesül a két vállalat.

A márkák azonban továbbra is megmaradnak, lesznek külön Oppo és OnePlus telefonok, de talán valahogy úgy lehet majd elképzelni ezeket, mint a Xiaomi és a Redmi működését, vagy éppen korábban a Huawei és a Honor kapcsolatát. Ami remek hír a OnePlus rajongóknak, hogy megmarad a vállalat saját rendszere, az OxygenOS, amit sokan szeretnek és az egyik legjobb androidos felületnek tartanak. Kínában már kicsit más a helyzet, az ottani OnePlus mobilokon korábban HydrogenOS futott, de ezt már a OnePlus 9 modelleknél leváltották az Oppo-féle ColorOS-re. A nemzetközi vásárókat azonban ez utóbbi nem érinti.

Szintén kapcsolódó hír, hogy az Oppo hamarosan betör Magyarországra is, megindul a hivatalos forgalmazás, ennek a részletei a következő hetekben kiderülnek.

Forrás: napidroid.hu

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu