Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen akadályokkal szembesülnek a nők az IT-viszonteladói piacon?

fujitsu

E-gazdaság

Milyen akadályokkal szembesülnek a nők az IT-viszonteladói piacon?

Milyen akadályokkal szembesülnek a nők az IT-viszonteladói piacon?

A Fujitsu kutatást végez a nők által partnerhálózatában tapasztalt lehetőségekről és akadályokról

Az amerikai Üzletasszonyok Napjával egyidőben indítja el a Fujitsu felmérését, amelynek célja, hogy azonosítsa a nők előtt álló legnagyobb lehetőségeket és kihívásokat napjaink európai IT-viszonteladói piacán.

A Fujitsu árbevételének több mint 80%-át biztosító viszonteladói szegmens fontos szerepet játszik a Fujitsu sikerében. Ebből eredően az ökoszisztéma sokszínű munkaerő toborzására és megtartására irányuló képessége is kritikus tényező. A Fujitsu partnerhálózatában végzett vizsgálat azt kívánja kideríteni, milyen munkahelyi kihívásokkal szembesülnek a nők a viszonteladói hálózatban – a mindennapi akadályokat éppúgy ideértve, mint a világjárvány hatásait. A Fujitsu azonosítani szeretné azokat a példaképeket, akik a nők új generációját az IT-viszonteladói szegmensbe vonzzák, és azokat a szövetségeseket is, akik segítségére lehetnek a sokszínűséget értéknek tekintő közösség építésében.

„Iparágunk fejlődésének motorját az innováció hajtja. Azt pedig mindenki tudja, hogy a sokféle nézőpontnak és ötletnek köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy megkérdőjelezzük a régóta elfogadott elképzeléseket, és minden korábbinál hatékonyabban vezessük be az innovációkat. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a sokszínű cégek jobban teljesítenek, sikeresebben toborozzák és tartják meg dolgozóikat, és elkötelezettebb munkaerővel rendelkeznek. Ugyanakkor a nők még mindig alulreprezentáltak a viszonteladói szegmensben. Felmérésünkkel szeretnénk rávilágítani a nők által a viszonteladói csatornában tapasztalt főbb kihívásokra, és segíteni akarunk az ökoszisztémának, hogy ezeket az akadályokat megszüntetve szolgálja a nők, partnereink és összességében véve az egész társadalom javát”

– mutatott rá Fernanda Catarino, a Fujitsu európai viszonteladói üzletágért felelős vezetője.

A Fujitsu régóta élvezi a sokszínű munkahely előnyeit, és továbbra is ösztönzi a befogadó munkakörnyezet kialakítását. Eddigi erőfeszítései, például a sokszínűséget és a befogadást támogató stratégiája és a nemek közötti bérkülönbség megszüntetését célzó küldetése elismeréseként felkerült a Times Top50 női munkaadót rangsoroló listájára. A Fujitsu az ügyfeleket, partnereket és szállítókat is magában foglaló, teljes ökoszisztémában elősegíti a sokszínűséget, többek között olyan tevékenységekkel, mint a női példaképek bemutatása és mentorprogramok indítása.

A Fujitsu viszonteladói ökoszisztémájában dolgozó összes nőt és az őket támogató férfiakat egyaránt hívjuk az itt elérhető felmérés kitöltésére.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés