Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen akadályokkal szembesülnek a nők az IT-viszonteladói piacon?

fujitsu

E-gazdaság

Milyen akadályokkal szembesülnek a nők az IT-viszonteladói piacon?

Milyen akadályokkal szembesülnek a nők az IT-viszonteladói piacon?

A Fujitsu kutatást végez a nők által partnerhálózatában tapasztalt lehetőségekről és akadályokról

Az amerikai Üzletasszonyok Napjával egyidőben indítja el a Fujitsu felmérését, amelynek célja, hogy azonosítsa a nők előtt álló legnagyobb lehetőségeket és kihívásokat napjaink európai IT-viszonteladói piacán.

A Fujitsu árbevételének több mint 80%-át biztosító viszonteladói szegmens fontos szerepet játszik a Fujitsu sikerében. Ebből eredően az ökoszisztéma sokszínű munkaerő toborzására és megtartására irányuló képessége is kritikus tényező. A Fujitsu partnerhálózatában végzett vizsgálat azt kívánja kideríteni, milyen munkahelyi kihívásokkal szembesülnek a nők a viszonteladói hálózatban – a mindennapi akadályokat éppúgy ideértve, mint a világjárvány hatásait. A Fujitsu azonosítani szeretné azokat a példaképeket, akik a nők új generációját az IT-viszonteladói szegmensbe vonzzák, és azokat a szövetségeseket is, akik segítségére lehetnek a sokszínűséget értéknek tekintő közösség építésében.

„Iparágunk fejlődésének motorját az innováció hajtja. Azt pedig mindenki tudja, hogy a sokféle nézőpontnak és ötletnek köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy megkérdőjelezzük a régóta elfogadott elképzeléseket, és minden korábbinál hatékonyabban vezessük be az innovációkat. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a sokszínű cégek jobban teljesítenek, sikeresebben toborozzák és tartják meg dolgozóikat, és elkötelezettebb munkaerővel rendelkeznek. Ugyanakkor a nők még mindig alulreprezentáltak a viszonteladói szegmensben. Felmérésünkkel szeretnénk rávilágítani a nők által a viszonteladói csatornában tapasztalt főbb kihívásokra, és segíteni akarunk az ökoszisztémának, hogy ezeket az akadályokat megszüntetve szolgálja a nők, partnereink és összességében véve az egész társadalom javát”

– mutatott rá Fernanda Catarino, a Fujitsu európai viszonteladói üzletágért felelős vezetője.

A Fujitsu régóta élvezi a sokszínű munkahely előnyeit, és továbbra is ösztönzi a befogadó munkakörnyezet kialakítását. Eddigi erőfeszítései, például a sokszínűséget és a befogadást támogató stratégiája és a nemek közötti bérkülönbség megszüntetését célzó küldetése elismeréseként felkerült a Times Top50 női munkaadót rangsoroló listájára. A Fujitsu az ügyfeleket, partnereket és szállítókat is magában foglaló, teljes ökoszisztémában elősegíti a sokszínűséget, többek között olyan tevékenységekkel, mint a női példaképek bemutatása és mentorprogramok indítása.

A Fujitsu viszonteladói ökoszisztémájában dolgozó összes nőt és az őket támogató férfiakat egyaránt hívjuk az itt elérhető felmérés kitöltésére.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés