Connect with us

technokrata

A keresőoptimalizálás több, mint kulcsszavazás

keresőoptimalizálás SEO

E-gazdaság

A keresőoptimalizálás több, mint kulcsszavazás

A keresőoptimalizálás több, mint kulcsszavazás

A SEO egyre ismertebb fogalommá válik hazánkban is, viszont igen elenyésző azon kisvállalkozók száma, akik megfelelően tudják implementálni ezt a tevékenységet. Ha még nem hallott volna róla, akkor a SEO vagyis keresőoptimalizálás az a tevékenység, amit ha valaki jól csinál, akkor a Google előkelő helyen fogja megjeleníteni egy bizonyos vagy több kulcsszóra vetítve. Sokan itt kezdenek bele az ész nélküli blogírásba és nem értik, hogy a strandpapucs gyártó vállalkozásuk miért nincs még mindig a találati lista első helyén, amikor pedig annyiszor beleírták minden cikkbe, hogy flip-flop.

Ezután két jelenség figyelhető meg, van olyan, aki úgy dönt, hogy ez neki nem való és inkább folytatja a hideg-hívogatást, a másik pedig belátja, hogy a keresőoptimalizálás bizony egy külön szakma és megkeres egy szakértőt. Ahhoz, hogy rendesen megértsük a folyamatot fontos tudni néhány dolgot.

Elsőként meg kell érteni, hogy a keresőoptimalizálás jóval összetettebb tevékenység, mint a kulcsszavak használata. Ez csak egy nagyon kis, viszont annál fontosabb része a folyamatnak, azonban megannyi minden más is van még, amivel egy hozzá nem értő nem nagyon szokott találkozni, ugyanis erős technikai tudást igényel a dolog. Lelki nyugalmunk megőrzése érdekében jó tudni arról is, hogy a keresőoptimalizálás nagyon eredményes tud lenni, ámde ez nem fog megmutatkozni egyik napról a másikra.

Ez egy igen hosszú folyamat és a belefektetett munka csak akkor lesz gyümölcsöző ha ért hozzá az illető. Ennek oka a Google folyamatos változásaiban rejlik. Bizony, a legnépszerűbb keresőfelület nem teszi kifejezetten könnyűvé a keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek helyzetét. Sőt! Ezek a változások persze nem azért vannak, hogy megkeserítsék a SEO-sok életet, inkább a felhasználói élmény növelése érdekében, viszont azt kétségtelen, hogy tudni kell folyamatosan lekövetni a különböző módosításokat és megfelelően alkalmazkodni hozzá. Az eredményes keresőoptimalizálás nem egyszerű, de nem is lehetetlen, csak ismerni kell a megfelelő csapatot.

További cikkeket olvashat még a keresőoptimalizálásról, a SEO-ról a technokrata.hu oldalán.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin