Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ausztria történetének eddigi legnagyobb hálózatbővítéséről kötött szerződést az ABB

E-gazdaság

Ausztria történetének eddigi legnagyobb hálózatbővítéséről kötött szerződést az ABB

Ausztria történetének eddigi legnagyobb hálózatbővítéséről kötött szerződést az ABB

Az ABB Power Grids kapcsolóberendezései a következő 5 év folyamán várhatóan több mint 100 millió dolláros üzletet jelentenek

Az ABB ötéves, várhatóan 100 millió dollárnál is nagyobb értékű keretszerződést írt alá az ausztriai villamosenergia-rendszer üzemeltetőjével, az Austrian Power Griddel (APG) gázszigetelésű kapcsolóberendezések (GIS) szállításáról.

E projekt lesz Ausztria történetének eddigi legnagyobb villamosenergia-hálózati bővítése. Az ABB a GIS kapcsolóberendezéseket egy olyan villamosenergia-hálózat kiépítéséhez biztosítja, ami segít felkészíteni az infrastruktúrát a fokozatosan növekvő mennyiségű, megújuló forrásból származó villamos energia fogadására.

A megújuló energia esetében nehéz feladat az előrejelzés, ami terhelésingadozásokhoz vezethet. Ahhoz, hogy a villamosenergia-hálózat meg tudjon ezzel birkózni, erős, rugalmas áramátviteli infrastruktúra szükséges. A hálózat a kelet-ausztriai szélerőműveket összeköti az ország nyugati részén működő szivattyús energiatározókkal, emellett a fölös nap- és szélenergiát is az Alpok szivattyús energiatározóihoz szállítja, amelyek így „zöld akkumulátor” -ként működve tárolhatják az energiát mindaddig, amíg a magasabb fogyasztású időszakokban szükség nem lesz rá.

A #mission2030 terv keretében Ausztria 2030-ig energiafogyasztásának 100 százalékát megújuló energiából tervezi fedezni, és teljesen szénmentes országgá kíván válni. Ez a célkitűzés jól illeszkedik az Európai Unió megújuló energia részarányára vonatkozó célszámaihoz1 is, amelyek 2030-ra 32 százalékot, 2050-re pedig 75 százalékot tesznek ki. Az ABB technológiai megoldásai katalizátorként működnek az intelligensebb, biztonságosabb és zöldebb villamosenergia-hálózat megvalósításában.

„Fenntartható energiagazdálkodást lehetővé tevő innovatív technológiáinak köszönhetően az ABB Power Grids úttörő szerepet vállal a megújuló energiák integrálásában és szállításában”

– jelentette ki Claudio Facchin, az ABB Power Grids üzletágának elnöke.

„Az ABB már régóta jó kapcsolatot ápol az APG-vel, megbízható GIS technológiánk pedig kulcsszerepet játszik majd ebben az áramátviteli infrastruktúra bővítésére irányuló fontos projektben”

– mondta Markus Heimbach, az ABB Power Grids nagyfeszültségű üzletágának ügyvezető igazgatója.

„Az ABB kompakt GIS kapcsolóberendezései elősegítik a megújuló energiák integrálását, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy Ausztria megvalósíthassa ambiciózus energia- és klímacéljait.” 

„A #mission2030 terv a megújuló energia előállításának, valamint a szükséges hálózati infrastruktúra kialakításának koordinált megvalósítását jelenti”

– nyilatkozta Gerhard Christiner, az APG igazgatója.

2019 végétől 2024-ig az ABB GIS rendszereit országszerte számos alállomáson fogják telepíteni. A GIS kompakt, fémtokozású kapcsolóberendezés, melynek nyomás alatti gázból álló szigetelése zárt térben is lehetővé teszi a biztonságos üzemeltetést. Ez a megoldás jelentősen lecsökkenti a technológia helyigényét, ugyanis a légszigetelésű alállomási kapcsolóberendezések helyigényének csak 10 százalékát foglalja el. Ennek köszönhetően városi telepítése is jelentősen egyszerűbb.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés