Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nagy újrakezdés: Nem egyszerű anyukaként visszatérni a munkába gyermekvállalás után

E-gazdaság

A nagy újrakezdés: Nem egyszerű anyukaként visszatérni a munkába gyermekvállalás után

A nagy újrakezdés: Nem egyszerű anyukaként visszatérni a munkába gyermekvállalás után

Újrakezdőket keresnek a Morgan Stanleynél: egy jó lehetőség visszatérni a munka világába

2019-ben a Morgan Stanley budapesti irodája immár harmadjára indítja el „Return to Work – Lendülj újra munkába” programját, amely elsősorban olyan álláskeresőknek nyújt segítséget, akik 2 vagy több év kihagyás után szeretnének visszatérni hivatásukhoz. A programra november 10-ig várják a jelentkezőket.

 

“Nagy örömünkre szolgál, hogy az előző évek sikereinek eredményeként, idén ismét elindíthatjuk a „Return to Work – Lendülj újra munkába” programunkat, továbbá, hogy a Morgan Stanley nemzetközi szinten is bővíti a programot. Nagyszerű lehetőségeket látunk olyan tapasztalt férfiakban és nőkben, akik két vagy több évre szüneteltették karrierjüket és most készek visszatérni hivatásukhoz. Büszkék vagyunk arra, hogy a program résztvevői közül számos szakember azóta is vállalatunknál dolgozik és nálunk indították újra karrierjüket”

– mondta Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR vezetője.

A program 6 évvel ezelőtt indult New York-ban, mára Londonban, Hongkongban, Mumbaiban, Bengalaruban és Budapesten is sikeresen működik. A kezdeményezés hatékonyságát jól mutatja, hogy globálisan a résztvevők több mint 60% -a program befejezése után állást kapott a Morgan Stanleynél.

Indul a kiválasztás, érdemes pályázni

A programra való jelentkezés egyszerű, az érdeklődök pályázataikat az alábbi linkre kattintva küldhetik el: https://ms.taleo.net/careersection/2/jobdetail.ftl?job=3120336.

A kiválasztottak első körben egy telefonos előszűrésen vesznek részt, ahol felmérik szakmai hátterüket és angol nyelvtudásukat. Mivel a Morgan Stanley budapesti irodájában főként informatikai, matematikai modellező, kockázatelemző és pénzügyi területekre keresnek munkatársakat, ezért a jelentkezők között is elsősorban informatikai, mérnöki, matematikai, pénzügyi, közgazdasági felsőfokú végzettséggel jelentkező szakembereket várnak. Ugyanakkor akár projektmenedzsment és adminisztratív munkakörbe is be lehet kerülni. A kiválasztási folyamat december végén zárul, a kiválasztottak 2018. február 25-től csatlakozhatnak a vállalathoz.

12 hét a visszarázódásra

A „Return to Work” lényege, hogy a résztvevők teljes munkaidős állásba térjenek vissza. Ennek érdekében olyan pozíciókba helyezik őket, amelyek megfelelnek a képességeiknek, tapasztalataiknak, miközben a program során folyamatosan visszaszokhatnak a teljes munkaidős foglalkoztatásba. Minden divízió speciális munkahelyi képzéseket biztosít, valamint heti kétszer angol tanfolyamot a kommunikációs és prezentációs készségek fejlesztéséhez, ami létfontosságú a jövőbeni kapcsolatok kiépítéséhez. Ezen túlmenően a résztvevők számos workshopon is részt vehetnek, amelyek segítik a szakmai önbizalmuk építését, a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtését és a jövőbeni siker érdekében a hatékony időgazdálkodást. A programban személyes mentort kapnak a résztvevők, akik folyamatos szakmai és személyes visszajelzéssel segítik őket.

„A 12 hetes, fizetéssel járó program lehetőséget ad a munkába való visszarázódásra és a szakmai önbizalom visszaszerzésére. Újrakezdőink megismerhetik a vállalatot, mi pedig őket”

– mondta el Fremda Balázs.

További információk és jelentkezés: https://ms.taleo.net/careersection/2/jobdetail.ftl?job=3120336.

Szoboszlai Anett és Esztergályos Szilvia idén kerültek be a programba

Szoboszlai Anett 3 év kihagyás után jelentkezett:

„A Jól-Lét Alapítványon keresztül értesültem a Morgan Stanley Return To Work programjáról. Több éves közigazgatási tapasztalattal és egy közel három éves kisgyerek mellett remélni sem mertem, hogy felvesznek egy ilyen világszínvonalú és nagy presztízsű vállalathoz. A jelentkezésnél magabiztosságot adott, hogy a program célja éppen a hozzám hasonló cipőben járók megszólítása. Személy szerint sokkal könnyebben tudok át-, visszaállni a napi nyolc órás munkavégzésre, ha egyszerre több feladatra kell koncentrálnom és persze segítenek a tréningek és a mentorok is. A technológiai divízióhoz kerültem, a vezetés és a csapat is nagyon támogató, segítenek megismerni a céget, a szabályokat és átlátni a terület működését. Nekem pont erre a befogadó, rugalmas és mozgalmas munkakörnyezetre volt, van szükségem.”

Esztergályos Szilvia 7 év gyermeknevelés után jelentkezett a programba és került a Morgan Stanleyhez:

„Magyarországi viszonylatban ritkaságnak számítanak az ehhez hasonló programok, ezért is különleges ez. A program időt ad és felkészít arra, hogy ismét megálljam a helyem a szakmámban. Nemcsak a tréningek és tanfolyamok, de a munkakörnyezet is segít, például abban, hogy nyelvtudásomat felfrissítsem és bővítsem. Nagyon fontos, hogy van egyfajta „önbizalom-növelő” hatása. Elsődleges célom, hogy a program végére kiderüljön számomra, egyensúlyt tudok-e teremteni a családom és a munkám között, mind időben, mind energiában. A Morgan Stanley kezdeményezése jó alkalmat kínál arra is, hogy 7 év otthonlét után a munkámmal kapcsolatos jövőbeni céljaim kitisztuljanak.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés