Connect with us

technokrata

Milliárdokat spórolhatnának a légitársaságok a pilóta nélküli repülőkkel

E-gazdaság

Milliárdokat spórolhatnának a légitársaságok a pilóta nélküli repülőkkel

Milliárdokat spórolhatnának a légitársaságok a pilóta nélküli repülőkkel

A gond csak az, hogy senki nem akar ilyennel utazni

Ha már léteznek önvezető autók, miért lenne olyan nagy dolog elképzelni az önvezető repülőt? Én személy szerint jobban bízom a gépekben, mint az emberekben, bár ha hirtelen problémát kell megoldani, azért nem baj, ha van valaki a kormány mögött!

airbus_sagitta_uav-0

A Swiss bank UBS megkérdezett ügyfelei viszont nagy átlagban máshogy vélekednek az ügyről. A felmérésben részt vett 8000 emberből több mint a fele soha nem szeretne olyan repülőbe beszállni, melyet nem ember irányít, olvashatjuk a The Verge oldalán.

Mondjuk először a 4-es metrón is csodálkoztam, hogy nem ül benne senki elöl, de aztán mivel nagyjából zökkenőmentesen lehet vele utazni, mindenféle probléma nélkül, így szinte már el is felejtettem, hogy nem vezeti ott közvetlenül senki sem.

Egyébként a kutatásból az is kiderült, hogy egy légitársaságnak évente kb. 30 milliárd dollárt tudna megspórolni az önvezető repülő, mind az üzemanyagon, mind a pilóták fizetésén. Ennek valószínűleg a pilóták sem örülnének annyira.

Végezetül arra a következtetésre jutottak, hogy először a csomagszállító gépeken fogják ezt az egész kísérletezést elindítani és ha ott sikeres teszteket hajtottak végre, akkor jöhet szóba egyáltalán az utasszállítás

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin