Connect with us

technokrata

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

E-gazdaság

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

Globális szinten vezető, a legváltozatosabb végpontok közötti megoldásokat biztosító IT-forgalmazó jött létre – megoldások az adatközponttól a nappaliig

A Tech Data Corporation (NASDAQ: TECD) bejelentette, hogy befejeződött az Avnet, Inc. (NYSE: AVT) Technology Solutions üzletágának felvásárlása. Ezzel az egyesüléssel egy olyan világszinten vezető, végpontok közötti IT-forgalmazó jött létre, amely páratlan képességekkel és a legváltozatosabb megoldásokkal rendelkezik az adatközponttól a nappaliig.

 

„Ez egy rendkívüli nap vállalatunk történetében, és örömmel üdvözöljük a Technology Solutions tehetséges munkatársait a Tech Data családjában. Az egyesített vállalatunk pontosan az IT-ökoszisztéma epicentrumában található, így méretével és választékával tökéletesen ki tudja szolgálni a dinamikus piacokat az egész világon. Ügyfeleinknek hozzáférést biztosítunk IT-megoldásaink végpontok közötti portfóliójához, beszállítóink termékeit pedig még több piacra, így még több ügyfélhez juttatjuk el. Szervezeteink közös kultúrája, egyesített értékei és a világszínvonalú ügyfélélmény biztosítása melletti elkötelezettsége szolgál az új Tech Data alapjául. Együtt még erősebb vállalattá válunk, és minden eddiginél többet fogunk tudni tenni támogató partnereinkért. Biztosak vagyunk abban, hogy a Technology Solutions felvásárlásával nemcsak ügyfeleink, beszállítóink és részvényeseink, hanem mindkét szervezet alkalmazottai számára is nyerő egyesülés jött létre.”

– mondta Bob Dutkowsky, a Tech Data vezérigazgatója.

 

A Technology Solutions vállalattal a Tech Data jelentősen kiszélesíti értéknövelt forgalmazói üzletágát, így a vállalat hatékonyabban tud segíteni partnereinek a következő generációs technológiák kihasználásában, miközben további szakértelemmel, még több beszállítói kapcsolattal és új ügyfélkészletekkel javítja piacra kerülési képességeit. Az egyesített vállalatnak nagyobb és kiegyensúlyozottabb a földrajzi lábnyoma, amely már magában foglalja a Tech Data számára új piacnak számító Ázsiai–csendes-óceáni térséget is. A vállalat 40 országban működik, 14 000 alkalmazottja pedig megközelítőleg 115 000 ügyfelet szolgál ki több mint 100 országban.

 

A vállalat kihirdette globális vezérkarának névsorát, valamint néhány új regionális és globális munkakört is meghatározott. Bob Dutkowsky vezérigazgatónak jelentő személyek:

 • Chuck Dannewitz, ügyvezető alelnök, pénzügyi igazgató
 • Rich Hume, ügyvezető alelnök, operatív igazgató
 • Beth Simonetti, ügyvezető alelnök, HR-igazgató
 • Rich John Tonnison, ügyvezető alelnök, informatikáért felelős vezető
 • David Vetter, ügyvezető alelnök, jogi igazgató

 

Rich Hume, operatív igazgatónak jelentő személyek:

 • William Chu, elnök, Ázsiai–csendes-óceáni térség
 • Jaideep Malhotra, elnök, Globális Számítástechnikai Alkatrészek
 • Joe Quaglia, elnök, Észak- és Dél-Amerika
 • Patrick Zammit, elnök, Európa
 • Els Demeester, vállalati alelnök, Integráció
 • Michael Urban, vállalati alelnök, Stratégiai, Átalakulási és Globális Beszállítói Bizottság

 

Pénzügyi feltételek

A teljes vételár a lezáráskor körülbelül 2,6 milliárd dollár volt (a lezárás utáni korrekciók miatt ez még változhat), amelyből 2,4 milliárd dollárt készpénzből, a másik részét pedig a Tech Data részvényállományának 2 785 402 részvényéből biztosítottak, ami megközelítőleg 7,3 százaléka a Tech Data forgalomban lévő részvényeinek (az új részvények kibocsátása után). A Tech Data a vételár készpénzes részének egyik felét 1 milliárd dollárnyi államadósság-ajánlatból, a másik felét 1 milliárd dollárnyi banki kölcsönből, a fennmaradó összeget pedig a rendelkezésére álló készpénzből fedezte.

A tranzakció vélhetően jelentősen növelni fogja a Tech Data részvényenkénti nem GAAP bevételét az első teljes évben. A vállalat körülbelül 100 millió dolláros éves megtakarítást vár az első 24 hónapban, ahol egyszeri költséggel ezek a megtakarítások várhatóan mintegy 150 millió dollárt jelentenek majd.

Tech-Data-RGB

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin