Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szárnyra kaphat egy magyar startup

E-gazdaság

Szárnyra kaphat egy magyar startup

Nem kevesebb, mint 1,2 milliárd dollárnyi tőkét vonnak be a vállalatba.

A VirtDB Zrt. és az MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. egymillió-kétszázezer dollár összegű kockázati tőkebefektetésről állapodott meg. A befektetés célja a Big Data és üzleti intelligencia (BI) rendszerek adatelérését segítő VirtDB Zrt. technológia- és üzletfejlesztési folyamatainak felgyorsítása.

logo

A Starschema Kft. által alapított VirtDB Zrt. célja, hogy olyan innovatív szoftver megoldásokat hozzon létre és vezessen be a nemzetközi piacra, amelyek megoldást nyújtanak a Big Data és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek adatelérési problémáira. A dinamikusan növekvő piacon a felhasználónak egyre több fajtájú és formátumú adatot kell elérnie és azokat Big Data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak.

csillagpeter

„A VirtDB Zrt. célcsoportját a meglévő IT rendszereikhez kapcsolódó lokális vagy felhőalapú adatelemző, BI-és Big Data megoldások bevezetését, bővítését tervező cégek alkotják. Ezeknek a vállalatoknak nyújtunk költséghatékony segítséget az általuk felhalmozott tudás és adat kényelmesebb elérésében és hasznosításában.”-– mondta el Csillag Péter, a VirtDB Zrt. igazgatója. „A startup cégek dinamikáját és innovációját kombináljuk a spin-off cégek tapasztalatával, piaci ismeretével. A befektetett tőke és az anyacégünktől hozott tudás közös felhasználásával egyszerre tervezünk gyors és hosszútávon is fenntartható növekedést elérni.” – tette hozzá.

Az 1,2 millió dollár értékű tőkebevonás az eddigi egyik legnagyobb Big Data fókuszú kockázati tőkebefektetés a magyar piacon, amely a többi innovatív technológiafejlesztő cégek fejlődésének is újabb lökést adhat. A befektetési tranzakció megvalósulását  az M27 ABSOLVO szakmai tanácsadóként támogatta.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés