Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha Samsung nyomtatót akarsz, akkor sietned kell!

E-gazdaság

Ha Samsung nyomtatót akarsz, akkor sietned kell!

Eladja a HP-nak a nyomtatós részlegét a Samsung.

A Samsung Electronics szeptember 12-én Szöulban összeülő igazgatótanácsa  jóváhagyta a nyomtató üzletág HP Inc. számára történő eladását, valamint októberre egy soron kívüli közgyűlést is összehívott az üzleti tranzakció jóváhagyásához. Az igazgatótanács Jay Y. Lee-t delegálta a tanácsba, ennek jóváhagyására is a közgyűlésen kerülhet sor.

A nyomtató üzletág eladásáról

A Samsung Electronics megállapodott arról, hogy a nyomtató üzletág teljes globális üzemeltetését és tőkéjét eladja a HP-nek. A tranzakció része a vállalat azon törekvésének, hogy fókusz üzleti területeire tudjon koncentrálni.

A Samsung a részvényesek engedélye után november elsejével kezdődően leválasztja a nyomtató üzletágat, majd az új különálló vállalat és az üzletmenettel kapcsolatos külföldi vagyon 100 százalékos tulajdonrészét eladja a HP-nek.

A megállapodás szerint a Samsung a HP nyomtatóit a koreai piacon továbbra is Samsung márkanév alatt fogja árulni. A tranzakció a vonatkozó szabályozási engedélyek függvényében várhatóan egy éven belül lezajlik.

A 6000 alkalmazottal rendelkező nyomtató üzletág, a kínai székhelyű gyártás, valamint a több mint 50 globális értékesítési iroda 2015-ben 2 milliárd koreai wonos bevételt hozott.

Samsung_New_Printing_Apps

Jay Y. Lee igazgatótanácsi jelöléséről

Két évvel Kun-Hee Lee elnök kórházba kerülése után a Samsung Electronics igazgatótanácsa elérkezettnek látja az időt Jay Y. Lee igazgatótanácsi jelölésére, hogy ezáltal aktívabban részt vehessen a vállalat stratégiai döntéshozatalában.

Jay Y. Lee-nek üzleti vezetőként sokéves és szerteágazó tapasztalata van az erősen kompetitív és gyorsan változó technológiai iparban, és már eddig is sokat tett a Samsung Electronics sikeréért. A vállalat kulcsfontosságú üzleti területeinek teljesítménye növekedett az elmúlt években.

A legfontosabb területeken végrehajtott erőteljes és jól időzített beruházásoknak köszönhetően a jövőben további fellendülés várható. Ehhez járul még hozzá az új potenciális vállalkozások folyamatos keresése is, amelyekhez a hosszú távú elképzelésekkel összhangban álló stratégiai döntések szükségesek.

A következő gyűlésen Jay Y. Lee igazgatótanácsi taggá való felterjesztésének folyamata minden szempontból azonos az éves közgyűlés eljárásrendjével. Mivel azonban nem kell a következő évig várni, így Lee kinevezése már most lehetővé teszi, hogy igazgatótanácsi tagként aktívabban vegyen részt – formálisan is vállalva a felelősséget – a fontos döntésekben, mint például a vezetői csapat kialakítása és az olyan stratégiai növekedési kezdeményezések, mint a fúziók és a felvásárlások kezelése.

Azáltal, hogy Jay Y. Lee hivatalosan is az igazgatótanács tagjává válik, egyúttal kimutatja elkötelezettségét a vállalat jövője iránt, valamint kötelezettséget vállal, hogy a vállalat és a részvényesek érdekeit szolgálja.

Jay Y. Lee kinevezése után Sang-Hoon Lee – aki továbbra is pénzügyi igazgatóként tevékenykedik majd – a tervei szerint kilép az igazgatótanácsból, hogy a tanács jelenlegi négy vezetőből és öt független külső igazgatóból álló felépítése továbbra is megmaradjon.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés