Connect with us
Hirdetés

technokrata

Kezdődik az egyetem: Ezeket a programokat ne hagyd le a telefonodról!

Digitális oktatás

Kezdődik az egyetem: Ezeket a programokat ne hagyd le a telefonodról!

Összegyűjtöttünk 10 olyan alkalmazást, ami sokat segíthet az egyetemi tanulmányaid során.

Itt az ősz, elkezdődtek a főiskolai és egyetemi tanulmányok, így úgy döntöttünk, hogy bemutatunk 10 olyan alkalmazást, amely minden egyetemista okostelefonján/táblagépén fenn kell, hogy legyen! Mostani listánkban tehát egyaránt megtalálható feladatlista készítéséhez használható program, csakúgy, ahogy dokumentumszkennelő és matematikai egyenletmegoldó applikáció is. Ha tehát szeretnéd felkészíteni a telefonod az elkövetkező hónapokra, ezeket töltsd le:

evernote

1. Evernote 

A jegyzetelő alkalmazások királya az Evernote, az alkalmazás amely szinte minden okostelefonon megtalálható. Ha még a tieden nem, akkor ideje pótolnod, hiszen igen hasznos funkciókkal ruházhatod fel a készüléked! Az applikáció amellett, hogy hagyományos, szöveges jegyzetek tárolására is képes, még hanganyagot, képeket és akár névjegykártyákat is elmenthetünk a segítségével. Az Evernote ennek fényében már ingyen is rendkívül hasznos, de természetesen fizetős opciók is a rendelkezésünkre állnak. Amennyiben nem elégszünk meg az ingyenes variáns 2 eszközös szinkronizációs lehetőségével és 60 MB-os havi feltöltési keretével, úgy választhatjuk a Plus kiadást, amellyel már korlátlanul érhetjük el az adatainkat az összes eszközünkön és a fájlokból akár 1 GB-ot is eltárolhatunk a felhőben. Ezért havi 4 eurót (1240 forint) vagy évi 30 eurót(9300 forint) kell fizetnünk, cserébe még a képek mellett a PDF-ek tartalmai között is keresgélhetünk. Még több funkciót nyújt a Premium kiadás, ebben még részletesebb keresési eszközöket használhatunk, jelszóval védhetjük az egyes jegyezeteket és ezekből akár 10 GB-ot is eltárolhatunk a felhőben. Nem meglepő módon ez a legdrágább, havonta ugyanis 7 eurót (2200 forint), míg éves szinten 60 eurót (18600 forint) kér érte az Evernote.

Letöltés: iOS , Android, Windows Phone

officelens

2. Office Lens

Ha szükséged van egy dokumentum gyors beszkennelésére és továbbküldésére, úgy  telepítsd fel a mobilodra az Office Lens-et. Az Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra is elérhető alkalmazással pillanatok alatt digitalizálhatod a papíralapú dokumentumaid, de akár névjegykártya mentésére is lehetőség van. Ez utóbbiak esetén a szoftver automatikusan a névjegyzékbe menti az illető információit, így később már nem kell előkeresned a papírt. De nemcsak ezért, hanem a jó minőségű képjavító technológiáért is ajánlható az Office Lens, a szoftver ugyanis megfelelően tünteti el a papíron lévő hibákat. Jó hír, hogy az alkalmazás akár Word-be vagy épp PowerPoint-ba is tudja exportálni a képeket, de emellett akár PDF-et is készíthetünk a segítségével, az e-mailes továbbküldésről nem is beszélve.

Letöltés. iOS, Android, Windows Phone

550x-iphone-dropbox

3. Dropbox

A felhőalapú tárhelyek legalapvetőbbike a Dropbox, a népszerű szoftver ugyanis hosszú ideje köztünk van. Ennek fényében rendkívül sokat fejlődött, mára ott tartunk, hogy automatikusan szinkronizálja a dokumentumainkat, így nem kell azzal foglalkoznunk, hogy mikor töltjük fel őket a felhőbe. Alapesetben 2 GB tárhelyet kapunk, de ismerősök meghívásával ezt 16 GB-ig növelhetjük. Amennyiben ezt kevésnek találnánk, úgy kapcsoljuk be a  Ha még ez sem elég, akkor az automatikus fotófeltöltés opciót és máris további  3 GB üti a markunkat. Ha ez kevés, akkor javasolt a Pro verzióra való előfizetés, ekkor havonta 10 eurót von le a számlánkról a rendszer, cserébe 1TB-nyi tárhellyel gazdálkodhatunk. Sőt, a Pro verzióval már az ismerőseinkkel is megoszthatjuk a mappáinkat, így akár egyszerre többen is hozzáférhetnek egy-egy fájlunkhoz.

Letöltés: iOS, Android

anydoapp

4. Any.do

Ha már sokasodnak az órák és a nap többi részében is rengeteg a teendőd, akkor az Any.do-t neked találták ki. A letisztult, átlátható külsejű alkalmazással egy pillanat alatt rendszerezheted a teendőid, beállíthatsz határidőket, de akár “csak úgy” is elmentheted az esetleges teendőidet, hogy határidőt adnál neki. Az Any.Do kifejezetten hasznos, ha sok visszatérő feladatod van, mivel ilyenkor folyamatosan figyelmeztet a telefon, hogy le ne maradj róluk. Amennyiben ez nem elég, úgy a Pro kiadást is választhatod, ez havi 2-3 euró közötti összegért (attól függően, hogy egy vagy több gépre kéred) akár helyzet alapú figyelmeztetést is tud, sőt, akár saját ízlésednek megfelelően is alakíthatod az alkalmazás kinézetét.

Letöltés: iOS, Android

myscript

5. MyScript Calculator

Előadások során kifejezetten jól jöhet a MyScript Calculator, hiszen a hagyományos számológép appokkal ellentétben ez a program a kézirásunkra épít. Így nem pötyögni, hanem rajzolni kell, azaz akár olyan képleteket is bevihetünk, amelyek speciális karaktereket tartalmaznak. Ennek fényében nem meglepő, hogy a MyScript Calculator számára nem okoz problémát a gyökös vagy a hatványozós képletek beírása.

Letöltés: iOS, Android

adoberaderapp

6.  Adobe Reader

Bár a legtöbb okostelefon már gyárilag képes PDF-ek olvasására és a legtöbb program is megbírkózik a szabvánnyal, azért nem árt, ha van egy olyan PDF olvasó, ami biztosan jól működik. Ez pedig az Adobe Reader, amely azon kívül, hogy olvasni lehet vele, havi 2 euróért akár Excel-be vagy Word-be is exportálhatunk, illetve PDF dokumentumok készítésére is lehetőség van. Sőt, az alkalmazás még a Dropbox-szal is kompatibilis, így igény szerint akár oda is menthetjük a PDF fájlokat.

Letöltés: iOS, Android

googletranslate

7. Google Translate

Az egy dolog, hogy Google-ba bepötyögve egy pillanat alatt az online fordítóban találhatjuk magunkat, de igazán csak az alkalmazás letöltésével aknázhatjuk ki a kaliforniai gyártó szolgáltatásának képességeit. A Google Translate amellett, hogy 103 nyelvről tud fordítani, még arra is képes, hogy azonnal lefordítsa a feliratokat. Ezeket 27 nyelven tudja megtenni, ezek között van az angol, a német, a francia, a spanyol, a norvég és a magyar is, így a külföldi ismerőseink is nagy hasznát vehetik az applikációnak. Emellett  van benne hangfelismerés is, azaz nem kötelező legépelnünk vagy lefotóznunk a szöveget, el is mondhatjuk a telefonnak, sőt, ha inkább kézzel írnánk be a szót, arra is lehetőségünk van.

Letöltés: iOS, Android

doulingoapp

8. Doulingo

Ha szeretnél nyelvet tanulni, akkor ideális választás a Doulingo. Persze szó sincs arról, hogy kiváltana egy nyelvtanárt, de órák közti szünetekben vagy épp este, a lefekvés előtt hasznos lehet, ha néhány új kifejezéssel bővíted az ismereteidet. A program nagy előnye, hogy tényleg rendkívül egyszerű tanulást biztosít, tud motiválni és az egészet úgy alakították ki, hogy játékosan fejlessze az ismereteidet. A Doulingo immár nemcsak angolul, de németül, spanyolul és sok más nyelven is használható, azaz érdemes kipróbálnod!

Letöltés: iOS, Android

wolframalpha

9. Wolfram Alpha

Legyen szó akár egy bonyolult függvényről, akár egy, számunkra érdekes információról, bátran fordulhatunk a Wolfram Alpha-hoz, hiszen az alkalmazás nemcsak, hogy megbírkózik egy komolyabb egyenlettel, de akár azt is meg tudja mondani, hogy hányan beszélnek a világban angolul. Persze nemcsak akkor vehetjük nagy hasznát, ha  valamit nem tudunk, de egy házi feladat visszaellenőrzése során is hasznos, ha megismerjük a jó eredményt.  Hátránya, hogy nem ingyenes, mindkét platformon körülbelül 1000-1100 forintot kell fizetni érte.

Letöltés: iOS, Android, Windows Phone

tedapp

10. TED

Világszerte nagy népszerűségnek örvendenek a TED (Technology, Entertainment, Design – technológia, szórakoztatás, dizájn) konferenciák, amelyeken számtalan érdekes ember izgalmas és tanulságos történet ésimerhetjük meg. Jó hír, hogy ezeket nemcsak személyesen, de a mobilunkon is élvezhetjük, hiszen a hivatalos TED applikációval akár út közben is megnézhetjük őket. Érdekesség, hogy az alkalmazásban külön kategóriát alkotnak a magyar felirattal rendelkező felvételek, így, ha nem beszélünk olyan jól angolul, akkor is rengeteg hasznos videó közül választhatunk.

Letöltés: iOS, Android



Szólj hozzá!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés