Connect with us

technokrata

Azt állítja, ő alkotta meg az iPhone-t ezért beperelte az Apple-t!

E-gazdaság

Azt állítja, ő alkotta meg az iPhone-t ezért beperelte az Apple-t!

Ezúttal 10 milliárd dollárral akarják megkopasztani a kaliforniai vállalatot.

Alighanem élete ötletének tarthatja mostani lépését egy floridai férfi, aki beperelte az Apple-t, mondván a cég iPad, iPod és iPhone modelljei sértik az ő 1992-ben benyújtott szabadalmát. Akkor Thomas S. Ross lekerekített sarkú, háttérvilágítású képernyővel rendelkező eszköz (azaz körülbelül az összes mai okostelefon és táblagép) szabadalmát írja le, amelyen alkalmas zenehallgatásra, filmnézésre illetve kommunikációra.

A dolog pikantériája, hogy bár Ross tényleg benyújtotta 1992-ben a szabadalmakat, ezek után már nem fizette a jogdíjakat, ezért azokat 1995-ben már nem tekintette érvényben lévőnek az amerikai szabadalmi hivatal.

iphoneszabadalom

Ross már 2007-ben sem tétlenkedett, 12 nappal az iPhone premierje után már be is perelte a szabadalmi hivatalt, mivel nem értett egyet azzal, hogy érvénytelenek az ő elképzelései. 2015-ben aztán Tim Cook-nál is próbálkozott, de nem meglepő módon az Apple ügyvédei elhajtották. Épp ezért most úgy döntött, hogy bosszút áll és 10 milliárd dollárra perelte be a kaliforniai gyártót, emellett pedig a bevételek 1,5 százalékát is zsebre akarja tenni.

Az Apple egyelőre nem reagált a hírre, de kizártnak tartjuk, hogy bármilyen egyezségbe is belemenjenek a mai eszközök formáját leíró szabadalom kapcsán.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu