Connect with us

Hirdetés

technokrata

Azt állítja, ő alkotta meg az iPhone-t ezért beperelte az Apple-t!

E-gazdaság

Azt állítja, ő alkotta meg az iPhone-t ezért beperelte az Apple-t!

Ezúttal 10 milliárd dollárral akarják megkopasztani a kaliforniai vállalatot.

Alighanem élete ötletének tarthatja mostani lépését egy floridai férfi, aki beperelte az Apple-t, mondván a cég iPad, iPod és iPhone modelljei sértik az ő 1992-ben benyújtott szabadalmát. Akkor Thomas S. Ross lekerekített sarkú, háttérvilágítású képernyővel rendelkező eszköz (azaz körülbelül az összes mai okostelefon és táblagép) szabadalmát írja le, amelyen alkalmas zenehallgatásra, filmnézésre illetve kommunikációra.

A dolog pikantériája, hogy bár Ross tényleg benyújtotta 1992-ben a szabadalmakat, ezek után már nem fizette a jogdíjakat, ezért azokat 1995-ben már nem tekintette érvényben lévőnek az amerikai szabadalmi hivatal.

iphoneszabadalom

Ross már 2007-ben sem tétlenkedett, 12 nappal az iPhone premierje után már be is perelte a szabadalmi hivatalt, mivel nem értett egyet azzal, hogy érvénytelenek az ő elképzelései. 2015-ben aztán Tim Cook-nál is próbálkozott, de nem meglepő módon az Apple ügyvédei elhajtották. Épp ezért most úgy döntött, hogy bosszút áll és 10 milliárd dollárra perelte be a kaliforniai gyártót, emellett pedig a bevételek 1,5 százalékát is zsebre akarja tenni.

Az Apple egyelőre nem reagált a hírre, de kizártnak tartjuk, hogy bármilyen egyezségbe is belemenjenek a mai eszközök formáját leíró szabadalom kapcsán.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés