Connect with us

Hirdetés

technokrata

Táblagép 30 ezer forint alatt

Smart home

Táblagép 30 ezer forint alatt

A briteknél kerül forgalomba először a rekord-olcsó tablet.

Az itthon kevésbé ismert Kogan nemrég dobta piacra Nagy-Britanniában 7 colos képátlójú, Android 2.2 operációs rendszerrel előre telepített mobil eszközét, az Agora tabletet. A szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártó vállalat új modellje elsősorban ára miatt érdemel figyelmet: 89 brit fontba, azaz átszámítva körülbelül 27 ezer forintba kerül.

kogan Agora.jpg

Mit kap a vásárló ezért a pénzért? 7 colos kapacitív érintésérzékeny kijelzője 800×480 pixeles felbontással rendelkezik. Ezt a Samsung ARM Cortex A8-as processzorának 1 GHz-es változata hajtja meg, mely alá 512 MB memória dolgozik. Csupán 4 GB belső tárhellyel rendelkezik, de ez ebben az árkategóriában teljességgel elfogadható. Főleg, hogy a felhasználó tovább bővítheti ezt microSD kártyával – igaz, annak sebessége meg sem közelíti az SSD-k adatátviteli tempóját.

A 3600 mAh-s akkumulátorral bíró eszköz 12,4 milliméter vastag, és nem éri el a 40 dekagrammot a mérlegen (egészen pontosan 390 gramm). Nem rendelkezik hátlapi kamerával, de előlapival igen: 1,3 megapixeles optika és egy integrált mikrofon dolgozik azon, hogy a felhasználó videohívásokat kezdeményezhessen és fogadhasson. Emellett ellátták Wi-Fi modullal (b/g), gravitációs gyorsulásérzékelővel, mini USB és mini HDMI porttal. Utóbbi abszolút nem feleslegesen van a készüléken: a fent említett processzor megbirkózik 720p felbontású HD-s videók megjelenítésével is. Érthető tehát, hogy kellemes extraként a vásárló HDMI kábelt is talál a készülék dobozában.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés