Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftver a mobilra: nagy felhajtás, kis siker?

Kütyük

Szoftver a mobilra: nagy felhajtás, kis siker?

Egy nemrég elvégzett felmérés szerint a felhasználók jelentős része nem vásárol mobilalkalmazást okostelefonjára. A kutatás ennek okára is fényt derített.

Érdekes megállapítást tett a Stibo Systems, mely nemrég 2000, 16 éves vagy annál idősebb brit bevonásával végzett felmérést. Az okostelefon-használati szokásokat kutatva arra jöttek rá, hogy a felhasználók nem elhanyagolható része nem használ extra szoftvert készülékén, csak az arra gyárilag feltelepítetteket. Ez azért igen furcsa, mert egy okostelefon tudását a rá fejlesztett sokezernyi app teszi igazán kihasználhatóvá – azok, akik lemondanak a programtelepítésről, a platform egyik nagyszerű lehetőségétől fosztják meg magukat.

Azok között pedig, akik hajlandóak kísérletezni, még mindig sokan vannak, akik egyetlen centet sem adnának a programokért. A fenti kutatás szerint az összes okostelefon-tulajdonos több mint 37 százaléka sosem vásárol mobilalkalmazást. Ennek nagy részben jól körülhatárolható indoka van: a felmérésben részt vettek indoklása szerint az adott appról szóló információ elégtelen mivolta tartja távol őket attól, hogy kinyissák pénztárcájukat. A megkérdezettek 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a részletes termékinformáció kritikus fontosságú a vásárlást illetően.

Természetesen vizsgálták azt is, hogy leginkább mire hajlandóak költeni az emberek. Nos, a brit okostelefon-használók 32 százaléka már fizetett olyan mobilalkalmazásért, mely valamilyen tekintetben szórakoztatási célokat szolgált, illetve 24 százalékuk élelmiszerrel kapcsolatos mobilfizetésre is hajlandónak bizonyult. Divattal, nyaralással és luxustermékekkel a ködös Albion lakóinak 21, 13 és 10 százaléka került közelebbi kapcsolatba okostelefonján keresztül, fizetős app révén.

A Stibo Systems ügyvezető igazgatója, Mark Thorpe szerint a fenti eredmények azt mutatják, hogy az érdeklődési területtől függetlenül a vásárlók részletes és következetes tájékoztatásra vágynak, ez a kulcsa annak, hogy kinyissák pénztárcájukat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés