Connect with us

Hirdetés

technokrata

Földrengést okoznak a női mellek?

Kütyük

Földrengést okoznak a női mellek?

A világ egyik legértelmetlenebb (ámde férfiszemmel leglátványosabb) Facebook-kezdeményezése.

Habár a mém már több mint fél éves, tavasszal itthon még kevés érdeklődő követte figyelemmel a Mark Zuckerberg alapította közösségi hálózat alulról jövő, felhasználók szervezte kezdeményezéseit. Pedig az április végi Boobquake (az angol boobs – cici(k), és earthquake – földrengés szavakból) bizonyára a hazai internetezők figyelmét is felkeltette volna – legalábbis a férfiakét.

Az egész egy vallási megszállott kirohanásával kezdődött: a teheráni Hojatoleslam Kazem Sedighi pap szerint azok a nők, akik nem megfelelően öltözködnek – és innentől szó szerint idézünk – „tévútra vezetik a fiatal férfiakt, tisztátalan gondolatokat ébresztenek bennük és a házasságtörés eszméjét terjesztik a társadalomban, amely földrengésekhez vezet.” Valljuk be, igencsak érdekes megállapítás, még ha a túlzottan kihívó öltözködés a nyugati társadalmakban sem feltétlenül ajánlott (különösen egy egyedülálló nőnek).

Az iráni bejelentést hallva a Purdue Egyetem egyik hallgatója, Jennifer McCreight megszervezte a Boobquake napját, melyet április 26-ára időzített. Arra bátorította a nőket, hogy ezen a napon a lehető legszabadabban, legtöbbet mutatóan öltözködjenek, már ami a melleiket illeti, és így tegyék próbára az iráni pap állítását. Az a hétfői nap bizonyára nevezetessé vált az amerikai férfiak számára, mivel több mint 200 ezer résztvevőt sikerült gyűjtenie a diáklánynak akciójához.

boobquake_original

Igaz, a földet nem rengette meg az akció, viszont felhívta a figyelmet az elnyomásban élő muszlim asszonyokra. Persze az legalábbis kétséges, hogy javított-e ez bármit is a helyzetükön, sőt, az sem kizárt, hogy az egész sztori egy perzsa-angol félrefordítás következménye. Ettől függetlenül hasonló kezdeményezést itthon is sokan szívesen látnának 🙂



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés