Connect with us

Hirdetés

technokrata

Prágai sörtúra a TomTommal

Kütyük

Prágai sörtúra a TomTommal

Közép-Európában a TomTom XL IQ Routes edition2-vel.

Sok mindenben hasonlít Prága Budapesthez: ugyanúgy egy nagy folyó (Moldva) két partján fekszik, ugyanúgy a vár uralja a „budai”, dombos oldalt, és az országba irányuló turizmus jelentős része a fővárost is érinti. Egy dologban viszont kétségtelenül különbözik a két város: egykori szláv szomszédunknál kétségtelenül gazdagabb a sörválaszték. Ezt felderítendő, utat szerveztünk Prágába; az odajutásra, illetve a cseheknél való bolyongásra a legalkalmasabbnak egy autó tűnt. Az ország fővárosa ugyanis nincsen messze: valamivel több mint 500 kilométert kell legyűrni közutakon, javarészt autópályán (bár a csehek legnagyobb sebességet ígérő útszakaszai az egykori M7-est idéző állapotban vannak).

Lévén, hogy nem vagyunk tősgyökeres prágaiak, az oda- (és vissza)jutáshoz navigációra volt szükség; ezt feladatot a TomTom egyik GPS-e végezte számunkra. Amint arról nemrég írtunk, az XL IQ Routes edition2 a cég belépőszintű navigációs eszköze – ennek ellenére a TomTom prémiumfunkciókat ígért hozzá. De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg, mit rejt a doboza!

A navigációs készüléken kívül jár hozzá az EasyPort tartó, ami a kompakt csomagolás miatt már rögtön a GPS hátsó panelére van csatlakoztatva. Fel- és levétele könnyű – utóbbival kézben hordozhatósága válik kényelmesebbé. A tapadókoronggal ellátott EasyPorttal nem csak síkban lehet elforgatni a készüléket, hanem a rögzített felülethez képest akár szöget bezáróan is el lehet mozdítani. Ez utóbbi már jóval nagyobb erőkifejtést igényel, cserébe viszont stabilan tartja beállított helyzetét.

Sok magyarázatra nem szorul a szivargyújtóba dugható autós töltő. Érdekesebb a mellékelt USB kábel, illetve az általa elérhető szolgáltatások. Utóbbi ugyanis a számítógéppel való csatlakozást szolgálja, ezen (és a TomTom Home alkalmazáson) keresztül nyílik lehetőség a PC-vel való kommunikációra. Internet-csatlakozás esetén a Map Share technológia révén ingyen hozzájuthatunk a TomTom felhasználók által küldött térképhiba javításokhoz és frissítésekhez. Sőt, amennyiben a készülékvásárlást követő 30 napban új térkép válik elérhetővé a TomTom rendszerében, a felhasználók egyszeri alkalommal, ingyen frissíthetik meglévő térképüket.

A csomagolás végül egy ismertető füzetecskét is tartalmaz, melyben csehül, magyarul, lengyelül és szlovákul kapunk rövid, ábrákkal ellátott instrukciókat a készülék üzembe helyezéséhez és használatához.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés