Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bye-bye másolásvédelem!

Kütyük

Bye-bye másolásvédelem!

Másolásvédelem nélküli zenék a Vodafone-tól.

A Vodafone és a világ legnagyobb zenei kiadói, a Universal Music Group, a Sony Music Entertainment és az EMI Music bejelentették, hogy megállapodásuk alapján a távközlési vállalaton keresztül DRM jogvédelem nélkül kínálják albumaikat és zeneszámaikat a mobiltelefon- és PC-felhasználóknak.

Ezáltal a Vodafone a világ első mobiloperátora, amely DRM-mentes zenét kínál ügyfeleinek, akik így több mint egymillió zeneszámhoz férhetnek majd hozzá a Vodafone Music Unlimited Music Store-on keresztül, és ezeket mindenféle megkötés nélkül játszhatják majd le digitális eszközeiken. Emellett, azon felhasználók, akik a három kiadó egyikétől védett WMA formátumban már vásároltak albumokat vagy zeneszámokat, most extra költségek nélkül MP3-formátumra változtathatják azokat.

Magyarországon már 2007. novemberétől elérhetőek DRM-mentes zenék, elsősorban az EMI és független magyar kiadók kínálatából. A hazai MP3station szolgáltatás a Vodafone live!-on érhető el: Vodafone live! / Zene és csengőhang / MP3 station.

A Vodafone mostani globális bejelentése nyomán a DRM-mentes zenék a nyár elejétől lesznek elérhetőek a Vodafone egyes országaiban, Magyarországon pedig várhatóan az új kiadók zeneszámaival bővül az MP3Station kínálata.

A három kiadóhoz egyébként olyan ismert előadók tartoznak, mint Britney Spears, a Coldplay, Duffy, Lady Gaga, Lily Allen vagy a The Fray.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés