Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes webböngésző-sebességmérés a Futuremarktól

Kütyük

Ingyenes webböngésző-sebességmérés a Futuremarktól

Peacekeeper – a 3DMarkot jegyző vállalat legújabb benchmarkprogramja.

A 3D-s megjelenítést vizsgáló 3DMark a számítástechnikai benchmarkpiac ikonikus résztvevője már hosszú-hosszú évek óta. Ezt az ismertséget természetesen ki is használta a fejlesztővállalat: a Futuremark már nem csak a hagyományos PC-s teljesítményeket méri, hanem a mobil szegmens eszközeit (például az okostelefonokat) is lefedi termékeivel.

Nemrég újabb taggal gazdagodott a paletta. Megjelent ugyanis a Peacekeeper névre keresztelt ingyenes benchmarkeszköz, amivel az ismertebb internetes böngészők sebességét lehet letesztelni, adott hardveres környezetben. Jukka Mäkinen, a vállalat PC-s termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágának vezetője szerint sosem volt még olyan szabadsága a felhasználóknak a browsereket illetően, mint ma. „Az emberek többsége nem is tudja, hogy a böngészők teljesítményeredményei között milyen drámai különbségek lehetnek, különösen az alsókategóriás számítógépek körében. A Peacekeeperrel egyszerűvé válik a különböző browserek összehasonlítása, így a felhasználó könnyen felmérheti, melyik nyújtja a legjobb eredményt saját PC-jén.”

Nem véletlen, hogy ebben az igen kompetitív időszakban kapott nyilvánosságot a Futuremark új fejlesztése. Napjainkban előtérbe került a böngészők teljesítménye, ahogy az Internet Explorer tohonyaságát megunt felhasználók mind nagyobb számban térnek át az olyan alternatívát jelentő szoftverekre, mint a Mozilla Firefox, a Google Chrome, az Opera vagy az Apple fejlesztette Safari. Ilyen választékból azonban már nem is olyan egyszerű meghatározni, melyik a leggyorsabb – ebben segít tehát a Peacekeeper.

A benchmarkolás során felmérésre kerülnek a közönséges Javascript funkciók, a weblapok renderelése; méghozzá olyan módon, ahogyan azt a modern website-ok használják. Ehhez pedig még csak le sem kell tölteni egy külön alkalmazást, elegendő, ha telepítjük a Futuremark fejlesztette ActiveX vezérlőt.

Gyorstesztünk eredménye az alábbi ábrán látható; nem meglepő módon az Internet Explorer nem remekelt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés