Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha túl sokat fogyasztanak az internetes készülékek

Kütyük

Ha túl sokat fogyasztanak az internetes készülékek

A Cisco új technológiájával szabályozható a telefonok, laptopok, access pointok energiafogyasztása, sőt, a jövőben az épületek nagy elektromos fogyasztói is központilag lesznek szabályozhatók.

A Cisco a Barcelonában tartott Networkers konferencián mutatta be a Cisco EnergyWise technológiát. Ennek szoftverét Cisco Catalyst kapcsolókra telepítve a vállalatok és intézmények folyamatosan mérhetik és szabályozhatják az internetprotokoll-alapú (IP) készülékek, így a telefonok, hordozható számítógépek vagy a hozzáférési pontok energiafogyasztását. A Cisco egyben bejelentette, hogy iparági partnerekkel együttműködésben olyan megoldásokat fejleszt, amelyek a jövőben lehetővé teszi az épületek egészére kiterjedő rendszerek, így a világítás, a liftek és a légkondicionálás/fűtés energiafogyasztásának központi irányítását.

A Cisco EnergyWise része a cég azon stratégiájának, amelyben az intelligens hálózat fontos szerepet kap az energiagazdálkodási és környezetvédelmi kérdések megoldásában. Bevezetésére három fázisban kerül sor. Az első fázis (2009. február) a Network Control (hálózatellenőrzés) – a Catalyst kapcsolókra telepített EnergyWise szoftver mérni és szabályozni képes az IP-alapú készülékek, így a telefonok, térfigyelő kamerák és vezeték nélküli hozzáférési pontok energiafogyasztását. A következő fázis (2009. nyár) az IT Control (IT-ellenőrzés) – az EnergyWise segítségével már a személyi számítógépek (PC-k), a laptopok és a nyomtatók áramigénye is mérhetővé és szabályozhatóvá válik. Az utolsó, Building Control, azaz az épület-ellenőrzési fázisban (2010 elején) a Cisco EnergyWise alkalmazási területe kibővül az olyan épületüzemeltetési rendszerekkel, mint a fűtés, a szellőztetés és a légkondicionálás, a liftek, a világítás, a kártyás beléptető rendszerek, a tűzjelző és a biztonsági rendszerek.

A Cisco EnergyWise valós idejű, pontos mérési adatokat nyújt, így az IT vezetők áttekintést kaphatnak a szervezet egészének energiafelhasználásáról, legyen szó a központi irodákról, fióktelepekről vagy az adatközpontról. A vállalat emellett olyan adaptív energiagazdálkodási funkcióval látta el a Cisco vezeték nélküli vezérlőrendszert (WCS), amely a használaton kívüli időszakban kikapcsolják a rádióberendezéseket, és ezáltal energiát takarít meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés